• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Mehevä kasvispiirakka

Mehevä kasvispiirakka
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

8 annosta

Pohja

Täyte

Valmistus

yli 60 min
  1. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Nypi sekaan kylmä paloiteltu rasva ryynimäiseksi seokseksi. Sekoita joukkoon juustoraaste. Lisää kylmä vesi nopeasti sekoittaen. Levitä taikina voidellun irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
  2. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit. Kuori porkkanat ja raasta ne sekä kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi.
  3. Kuumenna öljy paistokasarissa, lisää sipulit, valkosipulit, porkkanat ja kesäkurpitsa. Kiehauta vihanneksia, kunnes niistä irtoava neste on lähes haihtunut. Lisää joukkoon paloiteltu tuorejuusto. Mausta suolalla ja anna seoksen hieman jäähtyä.
  4. Sekoita kananmunat ja kerma keskenään. Kaada seos kasvisten joukkoon. Sekoita ja kaada seos vuokaan.
  5. Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 25 minuuttia. Tarjoa haaleana.

Ravintosisältö per 100 g

  • 230 kcal962 kJ
  • Proteiinia5,59 g
  • Hiilihydraatteja15,5 g
  • Rasvaa16,2 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille9
  • Namskis31.10.2016

    Tosi hyvä! Itse lisäsin vielä suppilovahveroita ja paprikaa reseptiin! Todella maukasta ja reseptiä voi muunnella helposti maun mukaan ;)

  • K-Kuluttajapalvelu8.9.2016

    Hanna, kiitos huomiosta! Ohjeessa oli tosiaan virhe, joka on nyt korjattu.

  • Hanna4.9.2016

    Ohjetekstissä lukee Mustapekka, tarkoitettaneen ainesosissa olevaa Pirkka mustapippurijuustoa?