Mehevä kasvispiirakka Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Mehevä kasvispiirakka

  • Annosmäärä8 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Mehevä kasvispiirakka sopii kasvisruokailijoille ja jokaiselle suolaisen piirakan ystävälle. Tarjoa haaleana. Tämäkin resepti testattu K-koekeittiössä.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

8 annosta

Pohja

2 dl
 
vehnäjauhoja
tai
1/2 pkt (à 210 g)
 
tai
1 dl
 
Pirkka neljän viljan hiutaleita
tai
2 tl
 
leivinjauhetta
tai
150 g
 
Pirkka leivontamargariinia
tai
1 dl
 
tai
1/2 dl
 
vettä
tai

Täyte

2 (n. 250 g)
 
sipulia
tai
2
 
valkosipulinkynttä
tai
2 (n. 150 g)
 
porkkanaa
tai
1 (n. 300 g)
 
kesäkurpitsa
tai
1 rkl
 
öljyä
tai
1 pkt (100 g)
 
Pirkka Parhaat mustapippurituorejuustoa
tai
1/2 tl
 
suolaa
tai
3
 
kananmunaa
tai
1 tlk (2 dl)
 
tai

Ravintosisältö

Energia
823 kJ / 197 kcal
Rasva
13,2 g
josta tyydyttynyttä
6,2 g
Hiilihydraatit
14 g
josta sokereita
2,5 g
Proteiini
4,9 g
Suola
0,9 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Nypi sekaan kylmä paloiteltu rasva ryynimäiseksi seokseksi. Sekoita joukkoon juustoraaste. Lisää kylmä vesi nopeasti sekoittaen. Levitä taikina voidellun irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit. Kuori porkkanat ja raasta ne sekä kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi.

Kuumenna öljy paistokasarissa, lisää sipulit, valkosipulit, porkkanat ja kesäkurpitsa. Kiehauta vihanneksia, kunnes niistä irtoava neste on lähes haihtunut. Lisää joukkoon paloiteltu tuorejuusto. Mausta suolalla ja anna seoksen hieman jäähtyä.