• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Lohipiirakka

Rapea voitaikina saa herkullisen täytteen lohesta. Tarjoa lohipiirakka välipalana tai suolaisena herkkuna kahvin kanssa.
Lohipiirakka
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 annosta
  • 30 - 60 min
  • 80,1 kcal / 100 g

Ainekset

8 annosta

Pohja

Voiteluun

    • 1/2Pirkka kananmuna

Täyte

    • n. 15cm palapurjoa
    • 1/2rklöljyä
    • 1/2rs(à 180 g)Pirkka maustamatonta tuorejuustoa
    • 1dlmaitoa
    • 1dltilliä hienonnettuna
    • 1rklsitruunanmehua
    • 1/4tlmustapippuria
    • 300gmarinoituja kirjolohisuikaleita

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sulata voitaikinalevy. Kauli taikina noin 30 cm x 30 cm kokoiseksi neliöksi.
  2. Nosta taikinalevy piirakkavuokaan (halkaisija 30 cm). (Taikinan reunat saavat jäädä roikkumaan vuoan reunojen yli.) Voitele reunat munalla ja pistele pinta haarukalla. Kypsennä pohjaa 200 asteessa noin 15 minuuttia.
  3. Valmista sillä aikaa täyte. Halkaise, huuhdo ja suikaloi purjo. Kuullota suikaleita hetki öljytilkassa. Vatkaa kananmunien rakenne rikki. Lisää tuorejuusto, maito, valutetut kaprikset, tilli, sitruunanmehu ja mustapippuri.
  4. Nostele kirjolohisuikaleet puolikypsän pohjan päälle. Lisää purjosuikaleet. Kaada juustoseos päällimmäiseksi. Jatka paistamista vielä noin 20 minuuttia. Tarjoa piiras vuoastaan tai nosta se salaatinlehdillä koristellulle vadille.

Ravintosisältö per 100 g

  • 80,1 kcal335 kJ
  • Proteiinia3,67 g
  • Hiilihydraatteja5,83 g
  • Rasvaa4,65 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille4