Lohipiirakka Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Lohipiirakka

  • Annosmäärä8 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
Helppo lohipiirakka on suolaisten piirakoiden ikisuosikki! Piirakka saa raikkautta sitruunasta ja kourallisesta tilliä.

    Ainekset

    8 annosta
    1 pkt (400 g)
     
    tai

    Täyte

    1 (50 g)
     
    keltasipuli
    tai
    1 (200 g)
     
    hapan omena (esim. Granny Smith)
    tai
    1 rkl
     
    öljyä
    tai
    1/2 tl
     
    suolaa
    tai
    2
     
    kananmunaa
    tai
    1/2 rs (à 180 g)
     
    tai
    1 dl
     
    maitoa
    tai
    1 prk (50 g/35 g)
     
    tai
    1 dl
     
    tilliä hienonnettuna
    tai
    1 tl
     
    sitruunankuorta raastettuna
    tai
    2 rkl
     
    sitruunanmehua
    tai
    1/2 tl
     
    mustapippuria
    tai
    300 g
     
    lämminsavulohta
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    817 kJ / 195 kcal
    Rasva
    13,1 g
    josta tyydyttynyttä
    4,6 g
    Hiilihydraatit
    11 g
    josta sokereita
    2,3 g
    Proteiini
    7,3 g
    Suola
    0,9 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    30 - 60 min

    Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.

    Painele taikina voidellun piirakkavuoan (halkaisija n. 30 cm) pohjalle ja reunoille.

    Esikypsennä pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

    Täyte:

    Hienonna sipuli. Kuori ja paloittele omena pieniksi kuutioiksi. Kuullota sipulia paistinpannussa öljyssä muutama minuutti. Lisää omena ja suola ja jatka paistamista 5 minuuttia.

    Vatkaa munat ja tuorejuusto tasaiseksi seokseksi. Lisää maito, valutetut kaprikset, tilli, sitruunankuori ja -mehu sekä pippuri.

    Levitä omena-sipuliseos puolikypsälle piirakkapohjalle. Käsittele lohi nahattomaksi ja ruodottomaksi ja murenna piirakalle. Kaada muna-maito päällimmäiseksi. Jatka piirakan paistamista vielä noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoamista. Piirakka maistuu myös kylmänä.

    Vinkki! Voit paistaa ison peltipiirakan juhliin. Tuplaa ainesten määrä.