• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Kukkakaali-juustopiirakka

Herkullisen suolaisen piirakan täytteenä on kukkakaalia ja sinihomejuustomurua. Piirakka sopii kevään juhliin ja erilaisiin illanistujaisiin.
Kukkakaali-juustopiirakka
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12 annosta
  • yli 60 min
  • 180 kcal / annos (120g)

Ainekset

12 annosta

Pohja

    • 200gFazer Real täysjyväruisleipää
    • 50gvoita

Täyte

Pinnalle

Valmistus

yli 60 min
  1. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle. Voitele reunat.
  2. Hienonna leipä ja pehmeä voi monitoimikoneessa. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle tiiviiksi kerrokseksi. Siirrä pohja jääkaappiin kovettumaan.
  3. Hienonna kukkakaali veitsellä hienoksi rouheeksi. Keitä kukkakaalia maidossa noin 8 minuuttia, välillä sekoittaen. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi tai kylmäksi.
  4. Sekoita kukkakaaliseoksen joukkoon kermaviili, munat, sinihomejuusto, suola ja pippuri. Kaada täyte vuokaan. Ripottele päälle juustoraaste.
  5. Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 35 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä vuoassaan.
  6. Sulata ja valuta katkaravut. Sekoita katkaravut ja korianteri tai tilli. Lusikoi katkaravut piirakan keskelle.

Ravintosisältö perannos 120g100 g

  • 180 kcal753 kJ
  • Proteiinia12 g
  • Hiilihydraatteja9 g
  • Rasvaa11 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille