• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Simpukka-katkarapupiirakka

Simpukka-katkarapupiirakassa maistuvat merelliset maut. Piirakkapohja saa makua juustoraasteesta.
Simpukka-katkarapupiirakka
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 palaa
  • yli 60 min
  • 300 kcal / annos (130g)

Ainekset

8 palaa

Täyte

Koristeeksi

    • tilliä ja kirsikkatomaatteja

Valmistus

yli 60 min
  1. Nypi kylmä rasva, vehnäjauhot, juustoraaste ja suola ryynimäiseksi seokseksi. Lisää joukkoon vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Taputtele taikina voidellun piirasvuoan (halkaisija noin 26 cm) pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 10 minuuttia.
  2. Sulata ja valuta katkaravut. Valuta simpukat. Sekoita katkaravut, simpukat, tilli ja sitruunanmehu keskenään ja levitä täyte esipaistetun pohjan päälle. Halkaise kirsikkatomaatit ja asettele ne täytteen päälle halkaisupinta ylöspäin.
  3. Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita joukkoon ruokakerma ja pippuri. Ripottele täytteiden päälle juustoraaste ja kaada vuokaan muna-kermaseos.
  4. Paista uunin keskitasolla vielä 20-25 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin. Tarjoa piiras haaleana raikkaan salaatin kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Korvaa simpukat Pirkka savusimpukoilla, jos haluat piirakkaan hieman savun makua.

Ravintosisältö perannos 130g100 g

  • 300 kcal1 260 kJ
  • Proteiinia16,6 g
  • Hiilihydraatteja13,6 g
  • Rasvaa18,7 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille3