• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Tilli-katkarapupiirakka

Tilli-katkarapupiirakka
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 annosta
  • 30 - 60 min
  • 249 kcal / 100 g

Ainekset

8 annosta

Pohja

    • 150gPirkka leivontamargariinia
    • 1dl(65 g)Pirkka perunasosejauhetta
    • 1 1/2dlvehnäjauhoja
    • 1-2rklkylmää vettä

Täyte

    • 1tlk(200 g)Pirkka Kevyt kermaviiliä
    • 3Pirkka kananmunaa
    • 1ps(180 g)Pirkka katkarapuja (pakaste)
    • 1 1/2dltilliä hienonnettuna
    • 1/2tlsitruunapippuria
    • n. 2dlPirkka emmental-mozzarellajuustoraastetta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Nypi kylmä margariini, perunasosejauhe ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (halkaisija 24 cm).
  2. Sekoita kermaviili, munat, sulatetut ja valutetut katkaravut, tilli, sitruunapippuri ja puolet juustoraasteesta keskenään ja kaada piirakkapohjan päälle.
  3. Ripottele loput juustoraasteesta piirakan pinnalle. Paista piirakkaa 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia.

Ravintosisältö per 100 g

  • 249 kcal1 040 kJ
  • Proteiinia9,48 g
  • Hiilihydraatteja13,6 g
  • Rasvaa17,5 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille9