Tilli-katkarapupiirakka
Tillillä maustettu katkarapupiirakka maistuu niin väli- ja iltapalaksi tai vaikkapa lounaaksi.
8 annosta30 - 60 min249 kcal / 100 g
Ainekset
8 annosta
Pohja
- 150gPirkka leivontamargariinia
- 1dl(65 g)Pirkka perunasosejauhetta
- 1 1/2dlvehnäjauhoja
- 1-2rklkylmää vettä
Täyte
- 1tlk(200 g)Pirkka Kevyt kermaviiliä
- 3kananmunaa
- 1ps(180 g)Pirkka katkarapuja (pakaste)
- 1 1/2dltilliä hienonnettuna
- 1/2tlsitruunapippuria
Valmistus
30 - 60 min- Nypi kylmä margariini, perunasosejauhe ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (halkaisija 24 cm).
- Sekoita kermaviili, munat, sulatetut ja valutetut katkaravut, tilli, sitruunapippuri ja puolet juustoraasteesta keskenään ja kaada piirakkapohjan päälle.
- Ripottele loput juustoraasteesta piirakan pinnalle. Paista piirakkaa 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Pääraaka-aineet
Ravintosisältö per 100 g
- 249 kcal1 040 kJ
- Proteiinia 9,48 g
- Hiilihydraatteja13,6 g
- Rasvaa17,5 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Erikoinen pohja, mutta muuten maistuva