• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Luumutähdet

Luumutähdet ovat ihanan mureita luumumarmeladilla täytettyjä pikkuleipiä.
Luumutähdet
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 25 kpl
  • yli 60 min
  • 141 kcal / annos (30g)

Ainekset

25 kpl

Kaulintaan

    • vehnäjauhoja

Voiteluun

    • 1kananmuna

Pinnalle

    • n. 2dlraesokeria

Täyte

    • n. 1-1 1/2dlluumumarmeladia

Valmistus

yli 60 min
  1. Sekoita monitoimikoneessa kaikki kuivat aineet ja lisää joukkoon paloiteltu rasva. Sekoita ryynimäiseksi ja lisää joukkoon kananmuna. Anna taikinan levätä jääkaapissa kelmuun käärittynä noin tunti. Ota kerralla kaulittavaksi puolet taikinasta, jolloin sitä on helpompi käsitellä.
  2. Kauli taikinalevy jauhotetulla pöydällä 2-3 mm:n paksuiseksi tasaiseksi levyksi ja ota siitä tähtimuotilla pikkuleipiä pellille leivinpaperin päälle. Halutessasi voit tehdä puoleen tähdistä keskelle reiän omenaporalla.
  3. Voitele pikkuleivät munalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 8-10 minuuttia. Tarkkaile paistumista. Ohut taikinalevy kypsyy nopeasti ja tummuu helposti. Anna pikkuleipien jäähtyä tasaisella alustalla.
  4. Levitä kahden tähden väliin nokare luumumarmeladia ja paina tähdet yhteen paistopohjat vastakkain. Säilytä luumutähdet viileässä tai pakasta ne. Voit nostaa luumutähdet jäisinä tarjolle, ne sulavat nopeasti.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit täyttää pikkuleivät myös omana- tai vadelmahillolla.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 30g100 g

  • 141 kcal587 kJ
  • Proteiinia2 g
  • Hiilihydraatteja20,3 g
  • Rasvaa5,2 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 1 arvostelu