Jouluinen mutakakkuReseptin takana asiakas

Jouluinen mutakakku

Superhelpossa jouluisessa mutakakussa taikinan ainekset vain sekoitetaan keskenään. Mitä tänään syötäisiin?-reseptikilpailun voittajakakku koristellaan jouluherkuilla.

  • 12 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

12 annosta

Pinnalle

Valmistus

yli 60 min
  1. Sekoita voisulaan sokeri, kaakao, kananmunat ja vaniljasokeri. Sekoita tasaiseksi.
  2. Lisää suola ja vehnäjauhot ja sekoita. Pingota pienen (⌀ 18 cm) irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Voitele vuoka ja levitä taikina vuokaan.
  3. Rouhi suklaa veitsellä karkeaksi. Murenna piparkakut. Leikkaa aprikoosit paloiksi. Rouhi pähkinöitä ja manteleita hieman pienemmiksi. Laita pinnalle täytteet ja painele ne osittain taikinan sekaan.
  4. Paista 175 asteessa 20-25 minuuttia, taikina saa jäädä pehmeäksi keskeltä. Irrota hieman jäähtynyt kakku vuoasta. Anna kakun tekeytyä halutessasi jääkaapissa yön yli, tällöin kakusta saa siistimmät palat. Nosta kakku huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen tarjoamista

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 3 arvostelua