Jouluinen porkkanakakku
Mehevä jouluinen porkkanakakku höystetään pekaanipähkinöillä ja karpaloilla ja leivotaan rengasvuokaan. Kuorrutusta tässä kakussa on paksusti, nam! Noin 0,80€/annos.*
- 12 annosta
- yli 60 min
Ainekset
12 annosta
Pohja
- 350g(4-6 kpl)Pirkka porkkanoita (n. 5 dl hienona raasteena)
- 150gvoita
- 3kananmunaa
- 1 1/2dlfariinisokeria
- 1 1/2dlsokeria
- 3 1/2dlPirkka vehnäjauhoja
- 2tlkanelia
- 1tlkardemummaa
- 1/2tlinkivääriä
Pinnalle
- 2rs(à 180 g)Pirkka maustamatonta tuorejuustoa
- 150gpehmeää voita
- 3dltomusokeria
- n. 1/2dlPirkka pekaanipähkinöitä
- rosmariinia
Valmistus
yli 60 min- Raasta kuoritut porkkanat hienoksi raasteeksi. Sulata rasva ja anna jäähtyä.
- Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokerit. Lisää vaahtoon rasva ja porkkanaraaste varovasti sekoittaen. Yhdistä kuivat ainekset keskenään ja sekoita taikinaan. Vältä turhaa sekoittamista, ettei taikina sitkisty.
- Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun rengasvuokaan (1,8-2 l).
- Paista 200 asteessa uunin alatasolla 45-50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä hetki ja irrota se varovasti vuoastaan.
- Vatkaa sähkövatkaimella tuorejuusto, voi, tomusokeri ja vaniljasokeri sileäksi kuorrutukseksi. Levitä kuorrutus täysin jäähtyneen kakun pinnalle.
- Koristele kakku hieman rouhituilla pekaanipähkinöillä ja kuivatuilla karpaloilla sekä halutessasi tuoreella rosmariinilla. Säilytä kakku jääkaapissa.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 8/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Kuorrutetta on kyllä ohjeessa todella runsas annos, puoletkin olisi riittänyt.
Ihan ok kakku, pidin uunissa turhan pitkään ja pääsi kuivahtamaan hieman. Ostin vain yhden 200 g tuorejuuston, ja puolet kuorrutteesta riitti oikein hyvin peittämään koko kakun.