Joulukakku
Tee taatelikakusta vaihteeksi kerroskakku! Appelsiininen kreemi sopii ihanasti taatelien kaveriksi. Helpot rosmariinikuuset ja kultaiset koristeet kruunaavat kakun juhlaan sopivaksi. Noin 1,80 €/annos*
10 annostayli 60 min
Ainekset
10 annosta
Taatelikakku
- 1ps(200 g)Pirkka pehmeitä taateleita
- 200gPirkka voita
- 2kananmunaa
- 4dlvehnäjauhoja
- 1tlruokasoodaa
Vuokaan
- 1rklvoita
- 2rklkorppujauhoja
Täyte
- 2rs(à 180 g)Pirkka maustamatonta tuorejuustoa
- 150gPirkka voita
- 3dltomusokeria
Lisäksi
- 1 1/2dlPirkka appelsiinimarmeladia
Koristelu
- 1plo(4 g)Dr. Oetker kimallesuihketta, kulta
- 1pkt(12 kpl)Dr. Oetker Pearls Golden and Shiny -koristehelmiä
Rosmariinikuuset
- 1/2dlvettä
- 1ruukkurosmariinia
Valmistus
yli 60 min- Valmista rosmariinikuuset. Mittaa kattilaan vesi ja sokeri (1/2 dl) ja kuumenna sekoitellen, kunnes sokeri liukenee, älä keitä. Anna liemen jäähtyä hetki ja kasta rosmariininoksia liemeen. Anna oksien kuivua tunti leivinpaperin päällä. Kierittele oksat sitten sokerissa (1/2 dl) ja anna kuivua pari tuntia tai yön yli.
- Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (ø 20 cm) ja kiinnitä pohjalle leivinpaperi.
- Hienonna taatelit veitsellä. Pane ne isohkoon teräskattilaan, jossa mahdut tekemään koko taikinan. Lisää appelsiinimehu ja sokeri. Keitä kannen alla 10-15 minuuttia, kunnes taatelit hieman pehmenevät. Soseuta seos sauvasekoittimella.
- Paloittele rasva taateleiden joukkoon. Sekoita, kunnes rasva on sulanut. Anna soseen jäähtyä kädenlämpöiseksi.
- Vatkaa munat sähkövatkaimella yksitellen taateliseoksen joukkoon.
- Sekoita jauhot, vaniljasokeri, kaneli, leivinjauhe ja sooda keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan. Vältä turhaa sekoittamista. Lusikoi taikina vuokaan.
- Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin tunnin ajan. Tarkista kypsyys tikulla. Anna jäähtyä.
- Ota täytteen tuorejuustot huoneenlämpöön. Vatkaa pehmeä voi, tomusokeri, vaniljasokeri ja mehu kuohkeaksi vaaleaksi kreemiksi sähkövatkaimella. Tähän menee aikaa useita minuutteja. Kääntele notkistettu tuorejuusto vaniljakreemin joukkoon.
- Leikkaa jäähtynyt kakku sahateräisellä veitsellä kolmeen osaan. Kakku leikkaantuu parhaiten, kun leivot sen edellisenä päivänä.
- Nosta alin kakkulevy tarjoiluvadille. Kostuta appelsiinimehulla ja levitä päälle appelsiinimarmeladia ja täytekreemiä. Tee toinen kerros samoin ja nosta kansi päälle. Levitä loppu kreemi kakun päälle ja reunoille leveällä veitsellä.
- Suihki kakun päälle kultasprayta. Koristele kakku rosmariinikuusilla, koristehelmillä ja halutessasi pestyillä muovieläimillä. Säilytä kakku jääkaapissa ennen tarjoamista.
Katso video
Tiesitkö että...
Vinkki! Kakku vain mehevöityy jääkaapissa, joten voit tehdä sen valmiiksi paria tuntia ennen tarjoilua. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Teemat
Kommentoi