• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Joulukakku

Joulukakkuun on käytetty taateleita, aprikooseja ja kirsikoita. Hedelmäinen taatelikakku säilyy pitkään. N. 0,30€/annos*.
Joulukakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 25 annosta
  • yli 60 min
  • 358 kcal / 100 g

Ainekset

25 annosta

Vuokaan

Valmistus

yli 60 min
  1. Voitele noin 1,8 litran rengasvuoka ja jauhota se kookoshiutaleilla tai korppujauhoilla. Leikkaa taatelit, aprikoosit ja valutetut kirsikat pieniksi paloiksi.
  2. Sulata rasva kattilassa ja lisää joukkoon paloitellut hedelmät. Anna jäähtyä.
  3. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri. Lisää jauhoseos vuorotellen kerman kanssa taikinaan varovasti sekoittaen. Lisää lopuksi jäähtynyt rasvaseos. Kaada taikina vuokaan.
  4. Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla 60-70 minuuttia. Tarkista kypsyys. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Tarjoa esimerkiksi Pirkka kirsikkajuoman kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Kakku mehevöityy ja säilyy viileässä useita päiviä. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 11/2013. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 358 kcal1 500 kJ
  • Proteiinia4,18 g
  • Hiilihydraatteja42,3 g
  • Rasvaa19,3 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 16 arvostelua
  • Minttuliisa21.12.2015

    Todella hyvää kakkua. Lisäsin viime jouluna tähän vielä levyllisen tummaa suklaata karkeana rouheena ja niin aion tehdä nytkin. Herkku! :)