Puolukka-valkosuklaa-porkkanakakku
Porkkanakakun pinta koristellaan raikkailla puolukoilla ja herkullisilla valkosuklaahipuilla.
12 annostayli 60 min320 kcal / annos (115g)
Ainekset
12 annosta
Pohja
- 350g(4-6 kpl)Pirkka porkkanoita (n. 5 dl hienona raasteena)
- 150gPirkka voita
- 3kananmunaa
- 1 1/2dlfariinisokeria
- 1 1/2dlsokeria
- 3 1/2dlPirkka vehnäjauhoja
- 1/2tlinkivääriä
Pinnalle
- 1rs(180 g)Pirkka maustamatonta tuorejuustoa
- 50gpehmeää voita
- 1 1/2dltomusokeria
- 1/2ps(à 200 g)Pirkka puolukoita (pakaste)
- 1dl(80 g)Pirkka valkosuklaahippuja
Valmistus
yli 60 min- Raasta kuoritut porkkanat hienoksi raasteeksi. Sulata rasva ja anna jäähtyä.
- Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokerit. Lisää vaahtoon rasva ja porkkanaraaste varovasti sekoittaen. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinaan. Vältä turhaa sekoittamista, ettei taikina sitkisty.
- Levitä taikina voideltuun suorakaiteen muotoiseen piirakkavuokaan (20 x 28 cm). Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 20-25 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.
- Vatkaa sähkövatkaimella tuorejuusto, voi ja tomusokeri sileäksi kuorrutukseksi. Levitä kuorrutus pohjan päälle. Kakku mehevöityy jääkaapissa ja on parhaimmillaan seuraavana päivänä leipomisesta. Ripottele kohmeiset puolukat ja valkosuklaahiput kakun pinnalle ennen tarjoamista.
Katso video
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Sesongit Teemat
Ravintosisältö per annos 115g100 g
- 320 kcal1 360 kJ
- Proteiinia 5 g
- Hiilihydraatteja39 g
- Rasvaa17 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Olen tehnyt kolme kertaa. On hyvä ohje. Paloittelen kakun ja laitan pakastimeen. Maistuu hyvältä jäätyneenä.
Pienempi sokeri- ja voimäärä riittää. Päällynen täydellisen hyvää.
pohja sopivan pehmeä ja hyvät mausteet, kuorrute ihanan pehmeä sekin