Puolukka-valkosuklaa-porkkanakakku
- Annosmäärä12 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Porkkanakakun pinta koristellaan raikkailla puolukoilla ja herkullisilla valkosuklaahipuilla.
Ainekset
12 annosta
Pohja | |
---|---|
350 g (4–6 kpl) | tai |
150 g | tai |
3 | kananmunaa tai |
1 1/2 dl | fariinisokeria tai |
1 1/2 dl | sokeria tai |
3 1/2 dl | tai |
2 tl | tai |
2 tl | tai |
1 tl | tai |
1/2 tl | inkivääriä tai |
Pinnalle | |
1 rs (180 g) | tai |
50 g | pehmeää voita tai |
1 1/2 dl | tomusokeria tai |
1 tl | tai |
1/2 ps (à 200 g) | tai |
1 dl (80 g) | tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 439 kJ / 344 kcal |
Rasva | 17,2 g |
josta tyydyttynyttä | 10,9 g |
Hiilihydraatit | 41,1 g |
josta sokereita | 29,5 g |
Proteiini | 5 g |
Suola | 0,6 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Raasta kuoritut porkkanat hienoksi raasteeksi. Sulata rasva ja anna jäähtyä.
Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokerit. Lisää vaahtoon rasva ja porkkanaraaste varovasti sekoittaen. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinaan. Vältä turhaa sekoittamista, ettei taikina sitkisty.
Levitä taikina voideltuun suorakaiteen muotoiseen piirakkavuokaan (20 x 28 cm). Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 20–25 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.
Vatkaa sähkövatkaimella tuorejuusto, voi ja tomusokeri sileäksi kuorrutukseksi. Levitä kuorrutus pohjan päälle. Kakku mehevöityy jääkaapissa ja on parhaimmillaan seuraavana päivänä leipomisesta. Ripottele kohmeiset puolukat ja valkosuklaahiput kakun pinnalle ennen tarjoamista.