Puolukka-valkosuklaa-porkkanakakku
- Annosmäärä12 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Porkkanakakun pinta koristellaan raikkailla puolukoilla ja herkullisilla valkosuklaahipuilla.
Ainekset
12 annosta
Pohja | |
---|---|
350 g (4–6 kpl) | tai |
150 g | tai |
3 | kananmunaa tai |
1 1/2 dl | fariinisokeria tai |
1 1/2 dl | sokeria tai |
3 1/2 dl | tai |
2 tl | tai |
2 tl | tai |
1 tl | tai |
1/2 tl | inkivääriä tai |
Pinnalle | |
1 rs (180 g) | tai |
50 g | pehmeää voita tai |
1 1/2 dl | tomusokeria tai |
1 tl | tai |
1/2 ps (à 200 g) | tai |
1 dl (80 g) | tai |
Valmistus
yli 60 min
Raasta kuoritut porkkanat hienoksi raasteeksi. Sulata rasva ja anna jäähtyä.
Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokerit. Lisää vaahtoon rasva ja porkkanaraaste varovasti sekoittaen. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinaan. Vältä turhaa sekoittamista, ettei taikina sitkisty.
Levitä taikina voideltuun suorakaiteen muotoiseen piirakkavuokaan (20 x 28 cm). Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 20–25 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.
Vatkaa sähkövatkaimella tuorejuusto, voi ja tomusokeri sileäksi kuorrutukseksi. Levitä kuorrutus pohjan päälle. Kakku mehevöityy jääkaapissa ja on parhaimmillaan seuraavana päivänä leipomisesta. Ripottele kohmeiset puolukat ja valkosuklaahiput kakun pinnalle ennen tarjoamista.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,0(18 arviota)
- yli 60 min4,3(78 arviota)
- 30 - 60 min4,1(195 arviota)
- yli 60 min4,6(378 arviota)
- 30 - 60 min4,1(12 arviota)
- yli 60 min3,5(4 arviota)
- yli 60 min4,4(25 arviota)
- 30 - 60 min3,8(72 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,2 (61 arviota)
- Mä6 vuotta sittenOlen tehnyt kolme kertaa. On hyvä ohje. Paloittelen kakun ja laitan pakastimeen. Maistuu hyvältä jäätyneenä.
- Tuula6 vuotta sittenPienempi sokeri- ja voimäärä riittää. Päällynen täydellisen hyvää.
- piiku7 vuotta sittenpohja sopivan pehmeä ja hyvät mausteet, kuorrute ihanan pehmeä sekin