• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Puolukka-valkosuklaa-porkkanakakku

Porkkanakakun pinta koristellaan raikkailla puolukoilla ja herkullisilla valkosuklaahipuilla.
Puolukka-valkosuklaa-porkkanakakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12 annosta
  • yli 60 min
  • 320 kcal / annos (115g)

Ainekset

12 annosta

Pohja

Pinnalle

Valmistus

yli 60 min
  1. Raasta kuoritut porkkanat hienoksi raasteeksi. Sulata rasva ja anna jäähtyä.
  2. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokerit. Lisää vaahtoon rasva ja porkkanaraaste varovasti sekoittaen. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinaan. Vältä turhaa sekoittamista, ettei taikina sitkisty.
  3. Levitä taikina voideltuun suorakaiteen muotoiseen piirakkavuokaan (20 x 28 cm). Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 20-25 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.
  4. Vatkaa sähkövatkaimella tuorejuusto, voi ja tomusokeri sileäksi kuorrutukseksi. Levitä kuorrutus pohjan päälle. Kakku mehevöityy jääkaapissa ja on parhaimmillaan seuraavana päivänä leipomisesta. Ripottele kohmeiset puolukat ja valkosuklaahiput kakun pinnalle ennen tarjoamista.

Ravintosisältö perannos 115g100 g

  • 320 kcal1 360 kJ
  • Proteiinia5 g
  • Hiilihydraatteja39 g
  • Rasvaa17 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille20