Hyppää sisältöön
Joulukinkku ja glögimausteinen kastikeTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Joulukinkku ja glögimausteinen kastike

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Maidoton
Joulukinkku ja glögimausteinen kastike ovat herkullinen pari joulupöytään. Gluteeniton kinkun kastike sopii myös keliaakikolle.
  • Laktoositon
  • Maidoton

Ainekset

6 annosta
  • 1 (n. 1,5 kg) HK joulun juhlakinkku, pala (kypsä)
  • 1 kananmunan keltuainen
  • 3 rkl Maille Dijon sinappia
  • 1 dl korppujauhoja (gluteenittomia)

Glögimausteinen kastike

  • n. 6 dl punaviiniä
  • 1 kanelitanko
  • 10 maustepippuria
  • 10 neilikkaa
  • 1–2 laakerinlehteä
  • 1–2 rkl lihafondia tai kinkun paistolientä
  • 2–3 rkl hunajaa
  • 1 1/2 rkl maissitärkkelystä
  • tilkka vettä

Ravintosisältö

  • Energia
    1 303 kJ / 311 kcal
  • Rasva
    18,7 g
  • josta tyydyttynyttä
    6,3 g
  • Hiilihydraatit
    5,8 g
  • josta sokereita
    3,2 g
  • Proteiini
    22,3 g
  • Suola
    0,8 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
  1. Nosta kinkku huoneenlämpöön. Kinkun sisälämpötilan tulisi olla uuniin laitettaessa noin 10 astetta. (Pakastettu juhlakinkku sulaa noin 2 vuorokautta kylmässä.) Testaa paistomittarin toimivuus ennen käyttöä upottamalla sen kärki kiehuvaan veteen. Lämpötilan tulee nousta 100 asteeseen. Pyyhi kinkun pinta talouspaperilla kuivaksi.
  2. Nosta kinkku ritilälle uunipannun päälle nahkapuoli ylöspäin. Työnnä paistomittari kinkun paksuimpaan kohtaan niin, että sen kärki tulee mahdollisimman keskelle. Paistomittari kannattaa työntää kinkun kylkeen, jotta pistoreiästä kypsänä tihkuva lihasneste ei kostuta myöhemmin tehtävää kuorrutusta. Kaada uunipannulle vettä, jotta pannulle valuva lihasneste ei pala.
  3. Kypsennä kinkkua 125-asteisessa uunissa, kunnes paistomittari osoittaa 75–80 astetta. Aikaa kuluu 60–80 minuuttia/kg. Aika vaihtelee kinkun koon, muodon ja alkulämpötilan mukaan. Kinkku on mehevä 75-asteisena. Perinteisen pehmeä ja murea se on 80-asteisena.
  4. Anna kinkun hieman jäähtyä. Poista verkko ja nahka. Sivele pinta sinapilla tai sinappi-keltuaisseoksella ja ripottele päälle korppujauhoja. Kuorruta kinkkua 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin.
  5. Valmista kastike: Mittaa punaviini ja kuivat mausteet kattilaan. Keitä niitä ilman kantta noin 15 minuuttia, kunnes neste on haihtunut puoleen (noin 3 dl). Siivilöi liemi takaisin kattilaan. Mausta fondilla ja hunajalla maun mukaan. Sekoita maissitärkkelys tilkkaan vettä ja kaada poreilevan liemen joukkoon. Anna kiehua pari minuuttia ja tarkista maku.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,7 (21 arviota)

  • esa aittiksesta
    6 vuotta sitten
    todella hyvää