Joulukinkku ja glögimausteinen kastike
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Maidoton
- Laktoositon
- Maidoton
Ainekset
1 (n. 1,5 kg) | HK joulun juhlakinkku, pala (kypsä) tai |
1 | kananmunan keltuainen tai |
3 rkl | Maille Dijon sinappia tai |
1 dl | korppujauhoja (gluteenittomia) tai |
Glögimausteinen kastike | |
---|---|
n. 6 dl | punaviiniä tai |
1 | kanelitanko tai |
10 | maustepippuria tai |
10 | neilikkaa tai |
1–2 | laakerinlehteä tai |
1–2 rkl | lihafondia tai kinkun paistolientä tai |
2–3 rkl | hunajaa tai |
1 1/2 rkl | maissitärkkelystä tai |
tilkka | vettä tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 303 kJ / 311 kcal |
Rasva | 18,7 g |
josta tyydyttynyttä | 6,3 g |
Hiilihydraatit | 5,8 g |
josta sokereita | 3,2 g |
Proteiini | 22,3 g |
Suola | 0,8 g |
Valmistus
Nosta kinkku huoneenlämpöön. Kinkun sisälämpötilan tulisi olla uuniin laitettaessa noin 10 astetta. (Pakastettu juhlakinkku sulaa noin 2 vuorokautta kylmässä.) Testaa paistomittarin toimivuus ennen käyttöä upottamalla sen kärki kiehuvaan veteen. Lämpötilan tulee nousta 100 asteeseen. Pyyhi kinkun pinta talouspaperilla kuivaksi.
Nosta kinkku ritilälle uunipannun päälle nahkapuoli ylöspäin. Työnnä paistomittari kinkun paksuimpaan kohtaan niin, että sen kärki tulee mahdollisimman keskelle. Paistomittari kannattaa työntää kinkun kylkeen, jotta pistoreiästä kypsänä tihkuva lihasneste ei kostuta myöhemmin tehtävää kuorrutusta. Kaada uunipannulle vettä, jotta pannulle valuva lihasneste ei pala.
Kypsennä kinkkua 125-asteisessa uunissa, kunnes paistomittari osoittaa 75–80 astetta. Aikaa kuluu 60–80 minuuttia/kg. Aika vaihtelee kinkun koon, muodon ja alkulämpötilan mukaan. Kinkku on mehevä 75-asteisena. Perinteisen pehmeä ja murea se on 80-asteisena.
Anna kinkun hieman jäähtyä. Poista verkko ja nahka. Sivele pinta sinapilla tai sinappi-keltuaisseoksella ja ripottele päälle korppujauhoja. Kuorruta kinkkua 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin.
Valmista kastike: Mittaa punaviini ja kuivat mausteet kattilaan. Keitä niitä ilman kantta noin 15 minuuttia, kunnes neste on haihtunut puoleen (noin 3 dl). Siivilöi liemi takaisin kattilaan. Mausta fondilla ja hunajalla maun mukaan. Sekoita maissitärkkelys tilkkaan vettä ja kaada poreilevan liemen joukkoon. Anna kiehua pari minuuttia ja tarkista maku.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Maizena maissitärkkelys jauho 400 gHinta 3,09/kpl7,73/kg
- Mummon gluteeniton Muru 210 gHinta 2,79/kpl13,29/kg
- Pirkka juokseva hunaja 500gHinta 4,69/kpl9,38/kg
- Pirkka maustepippuri 13g kokonainenHinta 0,75/kpl57,69/kg
- Pirkka kanelitanko 15gHinta 1,25/kpl83,33/kg
- Pirkka neilikka 25g jauhettuHinta 1,45/kpl58,00/kg
- Pirkka laakerinlehti 4gHinta 0,79/kpl197,50/kg
- Pirkka Dijon -sinappi 210gHinta 2,55/kpl12,14/kg
- Bong Touch Of Taste Vasikanfondi 180 mlHinta 2,99/kpl16,61/l
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Pirkka Reilun kaupan juokseva hunaja 350gHinta 5,09/kpl14,54/kg
- Pirkka juokseva hunaja 350gHinta 3,69/kpl10,54/kg
- Meira Maustepippuri 50g kokonainen pussiHinta 2,49/kpl49,80/kg
- Meira maustepippuri kokonainen 20gHinta 1,19/kpl59,50/kg
- Meira kanelitanko 15gHinta 1,89/kpl126,00/kg
- Santa Maria Kaneli kokonainen, pussi 22gHinta 2,15/kpl107,50/kg
- Santa Maria Neilikka jauhettu, pussi 20gHinta 2,09/kpl104,50/kg
- Meira Neilikka 30g jauh pussi maustHinta 1,79/kpl59,67/kg
- Meira laakerinlehti 4g pussi mausteHinta 1,19/kpl297,50/kg
- Santa Maria Laakerinlehti, pussi 4gHinta 1,15/kpl287,50/kg
- Maille Dijon sinappi 230g hunajaHinta 3,29/kpl14,30/kg
- Maille Dijon Originale sinappi 215 gHinta 3,09/kpl14,37/kg
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min3,0(7 arviota)
- yli 60 min4,0(101 arviota)
- yli 60 min4,6(77 arviota)
- yli 60 min2,6(8 arviota)
- yli 60 min4,7(30 arviota)
- yli 60 min4,2(48 arviota)
- yli 60 min3,4(34 arviota)
- yli 60 min3,9(38 arviota)
Arvostele resepti
- esa aittiksesta4 vuotta sittentodella hyvää