• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Joulukinkku ja glögimausteinen kastike

Joulukinkku ja glögimausteinen kastike ovat herkullinen pari joulupöytään. Gluteeniton kinkun kastike sopii myös keliaakikolle. Tämäkin resepti vain n. 2,70€/annos*.
Joulukinkku ja glögimausteinen kastike
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • yli 60 min
  • 400 kcal / annos (220g)

Ainekset

6 annosta
    • 1(n. 1,5 kg)HK joulun juhlakinkku, pala (kypsä)
    • 1keltuainen
    • 3rklMaille Dijon sinappia
    • 1dlkorppujauhoja (gluteenittomia)

Glögimausteinen kastike

    • n. 6dlpunaviiniä
    • 1kanelitanko
    • 10maustepippuria
    • 10neilikkaa
    • 1-2laakerinlehteä
    • 1-2rkllihafondia tai kinkun paistolientä
    • 2-3rklhunajaa
    • 1 1/2rklmaissitärkkelystä
    • tilkkavettä

Valmistus

yli 60 min
  1. Nosta kinkku huoneenlämpöön. Kinkun sisälämpötilan tulisi olla uuniin laitettaessa noin 10 astetta. (Pakastettu juhlakinkku sulaa noin 2 vuorokautta kylmässä.) Testaa paistomittarin toimivuus ennen käyttöä upottamalla sen kärki kiehuvaan veteen. Lämpötilan tulee nousta 100 asteeseen. Pyyhi kinkun pinta talouspaperilla kuivaksi.
  2. Nosta kinkku ritilälle uunipannun päälle nahkapuoli ylöspäin. Työnnä paistomittari kinkun paksuimpaan kohtaan niin, että sen kärki tulee mahdollisimman keskelle. Paistomittari kannattaa työntää kinkun kylkeen, jotta pistoreiästä kypsänä tihkuva lihasneste ei kostuta myöhemmin tehtävää kuorrutusta. Kaada uunipannulle vettä, jotta pannulle valuva lihasneste ei pala.
  3. Kypsennä kinkkua 125-asteisessa uunissa, kunnes paistomittari osoittaa 75-80 astetta. Aikaa kuluu 60-80 minuuttia/kg. Aika vaihtelee kinkun koon, muodon ja alkulämpötilan mukaan. Kinkku on mehevä 75-asteisena. Perinteisen pehmeä ja murea se on 80-asteisena.
  4. Anna kinkun hieman jäähtyä. Poista verkko ja nahka. Sivele pinta sinapilla tai sinappi-keltuaisseoksella ja ripottele päälle korppujauhoja. Kuorruta kinkkua 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin.
  5. Valmista kastike: Mittaa punaviini ja kuivat mausteet kattilaan. Keitä niitä ilman kantta noin 15 minuuttia, kunnes neste on haihtunut puoleen (noin 3 dl). Siivilöi liemi takaisin kattilaan. Mausta fondilla ja hunajalla maun mukaan. Sekoita maissitärkkelys tilkkaan vettä ja kaada poreilevan liemen joukkoon. Anna kiehua pari minuuttia ja tarkista maku.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 11/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 220g100 g

  • 400 kcal1 690 kJ
  • Proteiinia29 g
  • Hiilihydraatteja10 g
  • Rasvaa24 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille