Joulukinkku muromyslikuorrutuksellaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Joulukinkku muromyslikuorrutuksella

 • Valmistusaikayli 60 min
Joulukinkku saa muromyslikuorrutuksesta kauniin pinnan ja mukavan maun. Myslin omena ja kaneli täydentävät porsaanlihan makua.

  Ainekset

  1 (n. 6 kg)
   
  (n. 9 kg)
   
  tai
  Pirkka perinteinen joulukinkku
  tai

  Kuorrutus

  1/2 dl
   
  Pirkka sinappia (mieto tai tulinen)
  tai
  1
   
  kananmunan keltuainen
  tai
  n. 2 dl
   
  tai

  Valmistus

  yli 60 min

  Anna pakastetun kinkun sulaa hitaasti jääkaapissa tai kylmiössä. Se sulaa koosta ja sulatuslämpötilasta riippuen 2–4 päivässä. Nosta kinkku huoneenlämpöön. Kinkun sisälämpötila tulisi olla noin 10 astetta uuniin laitettaessa.

  Testaa paistomittarin toimivuus. Pane mittarin kärki kiehuvaan, poreilevaan veteen. Jos mittari on kunnossa, se näyttää 98–100 astetta.

  Pyyhi kinkun pinta talouspaperilla kuivaksi. Nosta kinkku ritilälle foliolla vuoratun uunipannun päälle nahkapuoli ylöspäin. Työnnä paistomittari kinkun paksuimpaan kohtaan niin, että sen kärki tulee mahdollisimman keskelle, muttei kosketa luuta. Paistomittari kannattaa työntää kinkun kylkeen, jotta pistoreiästä kypsänä tihkuva lihasneste ei kostuta myöhemmin tehtävää kuorrutusta.

  Kypsennä kinkkua 125 asteessa, kunnes paistomittari osoittaa 75–80 astetta. Aikaa kuluu 60–80 minuuttia/kg. Aika vaihtelee kinkun koon, muodon ja alkulämpötilan mukaan. Kinkku on mehevä 75-asteisena. Perinteisen pehmeä ja murea se on 80-asteisena.

  Anna kinkun jäähtyä foliolla peitettynä. Poista verkko ja nahka. Sivele kinkun pinta sinappi-keltuaisseoksella. Ripottele päälle muromysliä. Kuorruta kinkkua 250 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin ruskean värin.

  Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

  Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

  Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka sinappi tulinen 125g
   Hinta 1,09/kpl
   8,72/kg
  • Pirkka Crunchy Omena-kanelimuromysli 750g
   Hinta 4,69/kpl
   6,25/kg
  • Pirkka sinappi mieto 125g
   Hinta 1,09/kpl
   8,72/kg
  • Kotisinappi Väkevä sinappi 300g
   Hinta 2,89/kpl
   9,63/kg
  • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
   Hinta 1,49/kpl
   4,28/kg
  • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
   Hinta 1,69/kpl
   4,14/kg
  Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

  Voisit pitää myös näistä

  Arvostele resepti

  ka. 3,5 (2 arviota)