• Erityisruokavaliot

Joulukinkku muromyslikuorrutuksella

Joulukinkku saa muromyslikuorrutuksesta kauniin pinnan ja mukavan maun. Myslin omena ja kaneli täydentävät porsaanlihan makua.
Joulukinkku muromyslikuorrutuksella
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • yli 60 min
  • 224 kcal / 100 g

Ainekset

Kuorrutus

Valmistus

yli 60 min
  1. Anna pakastetun kinkun sulaa hitaasti jääkaapissa tai kylmiössä. Se sulaa koosta ja sulatuslämpötilasta riippuen 2-4 päivässä. Nosta kinkku huoneenlämpöön. Kinkun sisälämpötila tulisi olla noin 10 astetta uuniin laitettaessa.
  2. Testaa paistomittarin toimivuus. Pane mittarin kärki kiehuvaan, poreilevaan veteen. Jos mittari on kunnossa, se näyttää 98-100 astetta.
  3. Pyyhi kinkun pinta talouspaperilla kuivaksi. Nosta kinkku ritilälle foliolla vuoratun uunipannun päälle nahkapuoli ylöspäin. Työnnä paistomittari kinkun paksuimpaan kohtaan niin, että sen kärki tulee mahdollisimman keskelle, muttei kosketa luuta. Paistomittari kannattaa työntää kinkun kylkeen, jotta pistoreiästä kypsänä tihkuva lihasneste ei kostuta myöhemmin tehtävää kuorrutusta.
  4. Kypsennä kinkkua 125 asteessa, kunnes paistomittari osoittaa 75-80 astetta. Aikaa kuluu 60-80 minuuttia/kg. Aika vaihtelee kinkun koon, muodon ja alkulämpötilan mukaan. Kinkku on mehevä 75-asteisena. Perinteisen pehmeä ja murea se on 80-asteisena.
  5. Anna kinkun jäähtyä foliolla peitettynä. Poista verkko ja nahka. Sivele kinkun pinta sinappi-keltuaisseoksella. Ripottele päälle muromysliä. Kuorruta kinkkua 250 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin ruskean värin.

Ravintosisältö per 100 g

  • 224 kcal939 kJ
  • Proteiinia18,7 g
  • Hiilihydraatteja2,04 g
  • Rasvaa16 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille