Kahvikastike karitsalle
Täyteläinen kahvikastike viimeistelee pääsiäisen karitsanpaistin tai -sisäfileen. Noin 0,65€/annos.*
8 annostayli 60 min
Ainekset
8 annosta
- 2(200 g)keskikokoista sipulia
- 2valkosipulinkynttä
- 2(120 g)porkkanaa
- 4rklvoita
- 8dlvettä
- 3-4rklPirkka pikakahvijauhetta
- 1 1/2rklsokeria
- 2tlk(à 2 dl)kuohukermaa
- 1rklmaissitärkkelystä (Maizena)
- tilkka vettä
- 1/2tlmustapippuria
Valmistus
yli 60 min- Kuori ja pilko sipulit, valkosipulit ja porkkanat. Kuullota kasviksia pari minuuttia voissa kattilassa.
- Lisää kattilaan vesi. Sekoita joukkoon pikakahvijauhe, fondi, sokeri ja balsamiviinietikka. Kiehauta ja keitä kasaan kunnes nestettä on jäljellä 1/3. Tämä kestää noin tunnin.
- Lisää kerma ja hauduta kastiketta noin 10 minuuttia. Siivilöi kastike ja kaada takaisin kattilaan. Maista kastiketta ja lisää sokeria (1-2 tl) jos kastike maistuu kitkerältä.
- Sekoita maissitärkkelys vesitilkkaan ja kaada kuuman kastikkeen joukkoon koko ajan sekoittaen. Anna kiehua pari minuuttia ja mausta pippurilla. Tarjoa kahvikastike karitsanpaistin kanssa.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 12/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Erityisruokavaliot
Kommentoi
Perheen tuomio oli, että aivan liian kitkerää. Kahvia olisi kannattanut laittaa varmaan vähemmän. Resepti on kirjoitettu vähän oudolla kielellä: "Lisää noin 4 decilitraan kuumaan veteen liotettu pikakahvi...”, vaiko siis ”liuota pikakahvi 4 desilitraan kuumaa vettä ja lisää kastikkeeseen”. Kastiketta ei myöskään missään vaiheessa käsketä laittamaan kattilaan (kasvikset kuullotetaan pannulla, ja sitten käsketään lisäilemään muita ainesosia), mutta kuitenkin siivilöinnin jälkeen kastike kehotetaan laittamaan takaisin sellaiseen. Onko kahvin liuottaminen erikseen edes mielekästä?
Kuusenkerkkä, kiitos kommentistasi. Vähensimme hiukan kahvin määrää ja korjaamme reseptin ohjeistusta.