Piimälimppu
Piimälimppu on mahtava kalapöydän kaveri! Tällä ohjeella valmistuu kaksi sopivan mausteista piimälimppua. Anna toinen vaikkapa lahjaksi. Noin 1,00 €/annos*
- 2 kpl
- yli 60 min
Ainekset
2 kpl
- 1pala(50 g)tuorehiivaa
- 1dltummaa siirappia
- 2tlsuolaa
- 1/2rklfenkolia
- 1/2rklkuminaa
- 5dlPirkka ruisjauhoja
- 1/2dlPirkka rypsiöljyä
Voiteluun
- 1/2dlvettä
- 1/2dltummaa siirappia
Valmistus
yli 60 min- Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi. Liuota piimään murennettu hiiva, siirappi, suola ja morttelissa rouhitut mausteet.
- Sekoita ruisjauhot ja hiivaleipäjauhot nesteeseen. Vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia ja lisää vaivauksen loppuvaiheessa myös öljy.
- Anna taikinan kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
- Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja jaa taikina kahteen osaan. Leivo palat pyöreiksi leiviksi. Anna piimälimppujen kohota puoli tuntia liinan alla.
- Paista limppuja 200-asteisen uunin alatasolla noin 15 minuuttia.
- Kiehauta sillä aikaa vesi ja siirappi. Ota leivät uunista ja voitele ne siirappivedellä.
- Paista piimälimppuja vielä noin 25 minuuttia. Kypsä piimälimppu kumisee, kun sitä kopauttaa pohjasta.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi