• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Porkkanasämpylät

Porkkanaraaste ja siirappi tuovat makua ja mehevyyttä itse tehtyihin sämpylöihin. Tarjoa porkkanasämpylät keiton tai salaatin kanssa.
Porkkanasämpylät
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 24 kpl
  • yli 60 min
  • 120 kcal / annos (60g)

Ainekset

24 kpl

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuumenna maito 42-asteiseksi. Sekoita kuivahiiva ja ruisjauhot keskenään. Sekoita maitoon jauhoseos, siirappi, suola sekä porkkanaraaste. Alusta joukkoon hiivaleipäjauhot vähitellen ja rasva alustamisen loppuvaiheessa. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä liinan alla.
  2. Leivo taikinasta kaksi tankoa ja paloittele 24 osaan. Pyöritä palat sämpylöiksi ja kohota pellillä hyvin.
  3. Paista porkkanasämpylöitä 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Tarjoa juuston kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 60g100 g

  • 120 kcal500 kJ
  • Proteiinia4 g
  • Hiilihydraatteja20 g
  • Rasvaa3 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 7 arvostelua