
Porkkanasämpylät
Porkkanaraaste ja siirappi tuovat makua ja mehevyyttä itse tehtyihin sämpylöihin. Tarjoa porkkanasämpylät keiton tai salaatin kanssa.
24 kplyli 60 min
Ainekset
24 kpl
- 5dlkevytmaitoa
- 1ps(11 g)Pirkka kuivahiivaa
- 3rklsiirappia
- 1 1/2tlsuolaa
- 1/2lhienoksi raastettua porkkanaa
Valmistus
yli 60 min- Kuumenna maito 42-asteiseksi. Sekoita kuivahiiva ja ruisjauhot keskenään. Sekoita maitoon jauhoseos, siirappi, suola sekä porkkanaraaste. Alusta joukkoon hiivaleipäjauhot vähitellen ja rasva alustamisen loppuvaiheessa. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä liinan alla.
- Leivo taikinasta kaksi tankoa ja paloittele 24 osaan. Pyöritä palat sämpylöiksi ja kohota pellillä hyvin.
- Paista porkkanasämpylöitä 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Tarjoa juuston kanssa.
Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Kokeile myös
- yli 60 min4,6(11 arvostelua)
- 30 - 60 min4,5(464 arvostelua)
- yli 60 min4,8(30 arvostelua)
Kommentoi
Aivan mahtavan hyviä tuli
Jos käyttää pirkka porkkanasosetta 500 gr, tarvitseeko muuta nestettä?
Merja, sämpylät voi tehdä myös Pirkka porkkanasoseesta. Tässä suora linkki kyseiseen reseptiin: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/muhevat-porkkanasampylat
porkkanasämpylät oli hyviä.ja nopea tehdä.