Saariston mallasleipä
Makea saaristolaisleipä on helppo tehdä itse ja on maukas tuliainen myös joulun aikaan.
- 2 annosta
- yli 60 min
- 266 kcal / 100 g
Ainekset
2 annosta
- 1/2lvettä
- 25ghiivaa tai
- 1ps(11 g)Pirkka kuivahiivaa
- 1 1/2dlkaljamaltaita
- 1dlsiirappia
- 1 1/2tlsuolaa
- 2dlPirkka ruisjauhoja
Voiteluun
- sokeroitua kahvijuomaa
Valmistus
yli 60 min- Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. (Jos käytät kuivahiivaa, lämmitä vesi 42 asteiseksi ja sekoita kuivahiiva ensin maltaitten joukkoon.) Sekoita joukkoon maltaat, siirappi, suola, ruisjauhot ja vähitellen hiivaleipäjauhoja. Alusta taikinaan loput jauhot. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Kohota taikina.
- Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Leivo taikinasta kaksi leipää jauhoja apuna käyttäen. Pistele leivät ja anna kohota lämpimässä paikassa.
- Voitele leivät kahvilla ja paista 200 asteisessa uunissa alimmalla tasolla noin 35 minuuttia. Kypsä leipä kumisee pohjaan naputettaessa. Voitele kypsät leivät vielä kahvilla. Tarjoa (mauste)voin kanssa.
Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 266 kcal1 110 kJ
- Proteiinia 9,2 g
- Hiilihydraatteja51,9 g
- Rasvaa1,8 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi