• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Saariston mallasleipä

Makea saaristolaisleipä on helppo tehdä itse ja on maukas tuliainen myös joulun aikaan.
Saariston mallasleipä
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 2 annosta
  • yli 60 min
  • 266 kcal / 100 g

Ainekset

2 annosta

Voiteluun

    • sokeroitua kahvijuomaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. (Jos käytät kuivahiivaa, lämmitä vesi 42 asteiseksi ja sekoita kuivahiiva ensin maltaitten joukkoon.) Sekoita joukkoon maltaat, siirappi, suola, ruisjauhot ja vähitellen hiivaleipäjauhoja. Alusta taikinaan loput jauhot. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Kohota taikina.
  2. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Leivo taikinasta kaksi leipää jauhoja apuna käyttäen. Pistele leivät ja anna kohota lämpimässä paikassa.
  3. Voitele leivät kahvilla ja paista 200 asteisessa uunissa alimmalla tasolla noin 35 minuuttia. Kypsä leipä kumisee pohjaan naputettaessa. Voitele kypsät leivät vielä kahvilla. Tarjoa (mauste)voin kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 266 kcal1 110 kJ
  • Proteiinia9,2 g
  • Hiilihydraatteja51,9 g
  • Rasvaa1,8 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille