Ruotsalainen joululimppu
- Annosmäärä2 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
- Kananmunaton
Tämä ruotsalainen joululimppu tehdään oluesta, sämpyläjauhoista, siirapista ja jouluisista mausteista.
- Kananmunaton
Ainekset
2 kpl
- 1 tlk (4,4 dl) porter-olutta (Hartwall)
- 1 1/2 dl vettä
- 50 g hiivaa
- 3/4 dl tummaa siirappia
- 2 tl suolaa
- 2 tl jauhettua pomeranssinkuorta
- 1 tl inkivääriä
- 1/3 tl jauhettua neilikkaa
- 10 dl (n. 660 g) Pirkka kolmen viljan sämpyläjauhoja
- 1 dl sokeroituja appelsiininkuoripaloja hienonnettuna
- 1/2 dl juoksevaa margariinia
- 6–7 dl (n. 380 g) Pirkka hiivaleipävehnäjauhoja
Voiteluun
- 1/2 dl vahvaa kahvia
- 1 rkl tummaa siirappia
Valmistus
yli 60 min
- Mittaa portteri ja vesi kattilaa. Lämmitä kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva taikinakulhon pohjalla ja lisää hiukan taikinalientä. Liuota hiiva nestetilkkaan ja lisää loput liemestä.
- Mittaa siirappi, suola ja mausteet liemeen. Sekoita sämpyläjauhot vatkaimella liemeen ja lisää appelsiininkuori ja juokseva margariini. Alusta hiivaleipäjauhoja taikinaan käsin vähitellen, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Taikina pitää alustaa sileäksi palloksi. Voit tehdä sen lopuksi jauhotetulla pöydällä. Nosta taikinapallo takaisin kulhoon, peitä liinalla ja anna kohota kooltaan kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa 45–60 minuuttia.
- Jaa taikina kahteen osaan ja muotoile sileiksi pitkoiksi, jotka mahtuvat samalle pellille. Kun painelet tai kaulit taikinapalat ensin mataliksi ja rullaat sitten pitkoiksi, saat limpuista korkeampia.
- Kohota limppuja liinalla peitettyinä lämpimässä noin 40 minuuttia. Pistele ja paista 200 asteessa uunin alatasolla 30–35 minuuttia. Voitele limput noin 5 minuuttia ennen kypsennyksen loppumista kuumalla kahvisiirapilla. Työnnä takaisin uuniin, jotta pinta kuivahtaa. Anna limppujen jäähtyä liinan alla. Tarjoa ruotsalainen joululimppu joulupöydässä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Tuorehiiva 50 g leivinhiivaHinta 0,25/kpl5,00/kg
- Jakobsens Luomu tumma agavesiirappi 350gHinta 3,55/kpl10,14/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Santa Maria Pomeranssinkuori jauhettu, pussi 20gHinta 0,99/kpl49,50/kg
- Santa Maria Neilikka jauhettu, pussi 20gHinta 2,09/kpl104,50/kg
- Pirkka kolmen viljan sämpyläjauho 2 kgHinta 3,25/kpl1,63/kg
- Sallinen Appelsiininkuoripala 100gHinta 1,49/kpl14,90/kg
- Keiju juokseva rypsiöljyvalmiste 500mlHinta 2,39/kpl4,78/l
- Pirkka hiivaleipävehnäjauho 2kgHinta 2,79/kpl1,40/kg
- Dansukker tumma siirappi 750gHinta 2,49/kpl3,32/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Meira Pomeranssink 25g jauh ps mausHinta 1,29/kpl51,60/kg
- InkivääriHinta n. 1,19/kpl7,95/kg
- Inkivääri luomuHinta n. 1,49/kpl9,95/kg
- Pirkka neilikka 25g jauhettuHinta 1,55/kpl62,00/kg
- Meira Neilikka 30g jauh pussi maustHinta 1,85/kpl61,67/kg
- Sunnuntai Kaurainen Sämpylämix 400gHinta 2,95/kpl7,38/kg
- Myllärin Luomu Hurjan Viljainen sämpyläjauho 1kgHinta 2,55/kpl2,55/kg
- Pirkka juokseva kasviöljyvalmiste 500mlHinta 1,55/kpl3,10/l
- Sunnuntai juokseva rypsiöljyvalmiste 500mlHinta 2,99/kpl5,98/l
- Myllyn Paras Hiivaleipäjauho 2 kgHinta 3,39/kpl1,70/kg
- Pysyvästi edullinenPirkka Costa Rica Premium Blend tummapaahtoinen suodatinkahvi 450 g RFAHinta 6,29/kpl13,98/kg
- Plussa-etuZoégas Expedition Kahawa 450g suodatinkahviPlussa-kortillaEtuhinta 6,99/kpl15,53/kgIlman Plussa-korttia 7,49/kpl (16,64/kg)
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,9(11 arviota)
- yli 60 min3,0(1 arvio)
- yli 60 min3,3(8 arviota)
- yli 60 min4,1(15 arviota)
- yli 60 min3,9(55 arviota)
- yli 60 min4,5(29 arviota)
- yli 60 min3,9(95 arviota)
- yli 60 min4,2(29 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,3 (3 arviota)
- Jauho Tassu2 vuotta sittenTällä reseptillä tehty leipää jo vuodesta 2007. Meillä tämä leipä on joulun toivotuin ruokaan liittyvä asia. Tehdään aina uusia kun edelliset syöty, eli leivotaan useasti pitkin joulun aikaa. Todellinen luotto- resepti, suosittelen!