Ruotsalainen joululimppu
- Annosmäärä2 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
- Kananmunaton
- Kananmunaton
Ainekset
1 tlk (4,4 dl) | porter-olutta (Hartwall) tai |
1 1/2 dl | vettä tai |
50 g | hiivaa tai |
3/4 dl | tummaa siirappia tai |
2 tl | suolaa tai |
2 tl | jauhettua pomeranssinkuorta tai |
1 tl | inkivääriä tai |
1/3 tl | jauhettua neilikkaa tai |
10 dl (n. 660 g) | tai |
1 dl | tai |
1/2 dl | juoksevaa margariinia tai |
6–7 dl (n. 380 g) | tai |
Voiteluun | |
---|---|
1/2 dl | vahvaa kahvia tai |
1 rkl | tummaa siirappia tai |
Valmistus
Mittaa portteri ja vesi kattilaa. Lämmitä kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva taikinakulhon pohjalla ja lisää hiukan taikinalientä. Liuota hiiva nestetilkkaan ja lisää loput liemestä.
Mittaa siirappi, suola ja mausteet liemeen. Sekoita sämpyläjauhot vatkaimella liemeen ja lisää appelsiininkuori ja juokseva margariini. Alusta hiivaleipäjauhoja taikinaan käsin vähitellen, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Taikina pitää alustaa sileäksi palloksi. Voit tehdä sen lopuksi jauhotetulla pöydällä. Nosta taikinapallo takaisin kulhoon, peitä liinalla ja anna kohota kooltaan kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa 45–60 minuuttia.
Jaa taikina kahteen osaan ja muotoile sileiksi pitkoiksi, jotka mahtuvat samalle pellille. Kun painelet tai kaulit taikinapalat ensin mataliksi ja rullaat sitten pitkoiksi, saat limpuista korkeampia.
Kohota limppuja liinalla peitettyinä lämpimässä noin 40 minuuttia. Pistele ja paista 200 asteessa uunin alatasolla 30–35 minuuttia. Voitele limput noin 5 minuuttia ennen kypsennyksen loppumista kuumalla kahvisiirapilla. Työnnä takaisin uuniin, jotta pinta kuivahtaa. Anna limppujen jäähtyä liinan alla. Tarjoa ruotsalainen joululimppu joulupöydässä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Inkivääri luomuHinta n. 1,49/kpl9,95/kg
- Tuorehiiva 50 g leivinhiivaHinta 0,27/kpl5,40/kg
- Pirkka juokseva kasviöljyvalmiste 500mlHinta 1,99/kpl3,98/l
- Plussa-etu −5 %Pirkka Costa Rica Premium Blend tummapaahtoinen suodatinkahvi 450 g RFAPlussa-kortillaEtuhinta 10,00/2 kpl11,11/kgIlman Plussa-korttia 5,29/kpl
- Jakobsens Luomu tumma agavesiirappi 350gHinta 3,39/kpl9,69/kg
- Pirkka neilikka 25g jauhettuHinta 1,45/kpl58,00/kg
- Santa Maria Pomeranssinkuori jauhettu, pussi 20gHinta 0,99/kpl49,50/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka kolmen viljan sämpyläjauho 2 kgHinta 3,35/kpl1,68/kg
- Sallinen Appelsiininkuoripala 100gHinta 1,49/kpl14,90/kg
- Pirkka hiivaleipävehnäjauho 2kgHinta 2,89/kpl1,45/kg
- Keiju juokseva rypsiöljyvalmiste 500mlHinta 2,39/kpl4,78/l
- Sunnuntai juokseva rypsiöljyvalmiste 500mlHinta 3,09/kpl6,18/l
- Löfbergs Colombia Brazil 450g suodatinkahvi Reilun kaupanHinta 6,75/kpl15,00/kg
- Juhla Mokka Tumma Paahto kahvi 500g suodatinjauhatusHinta 5,99/kpl11,98/kg
- Dansukker tumma siirappi 750gHinta 2,59/kpl3,45/kg
- Santa Maria Neilikka jauhettu, pussi 20gHinta 2,09/kpl104,50/kg
- Meira Neilikka 30g jauh pussi maustHinta 1,79/kpl59,67/kg
- Meira Pomeranssink 25g jauh ps mausHinta 1,15/kpl46,00/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Myllyn Paras kaurainen sämpyläjauhoseos 1kgHinta 1,65/kpl1,65/kg
- Myllärin Luomu Sämpyläjauho 1kgHinta 2,49/kpl2,49/kg
- Myllyn Paras Hiivaleipäjauho 2 kgHinta 3,45/kpl1,73/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,1(9 arviota)
- yli 60 min
- yli 60 min3,1(9 arviota)
- yli 60 min3,5(6 arviota)
- yli 60 min1,3(3 arviota)
- yli 60 min4,5(27 arviota)
- yli 60 min4,4(24 arviota)
- yli 60 min3,3(3 arviota)
Arvostele resepti
- Jauho Tassu9 kuukautta sittenTällä reseptillä tehty leipää jo vuodesta 2007. Meillä tämä leipä on joulun toivotuin ruokaan liittyvä asia. Tehdään aina uusia kun edelliset syöty, eli leivotaan useasti pitkin joulun aikaa. Todellinen luotto- resepti, suosittelen!