Ruotsalainen joululimppuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Ruotsalainen joululimppu

  • Annosmäärä2 kpl
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kananmunaton
Tämä ruotsalainen joululimppu tehdään oluesta, sämpyläjauhoista, siirapista ja jouluisista mausteista.
  • Kananmunaton

Ainekset

2 kpl
1 tlk (4,4 dl)
 
porter-olutta (Hartwall)
tai
1 1/2 dl
 
vettä
tai
50 g
 
hiivaa
tai
3/4 dl
 
tummaa siirappia
tai
2 tl
 
suolaa
tai
2 tl
 
jauhettua pomeranssinkuorta
tai
1 tl
 
inkivääriä
tai
1/3 tl
 
jauhettua neilikkaa
tai
10 dl (n. 660 g)
 
tai
1 dl
 
tai
1/2 dl
 
juoksevaa margariinia
tai
6–7 dl (n. 380 g)
 
tai

Voiteluun

1/2 dl
 
vahvaa kahvia
tai
1 rkl
 
tummaa siirappia
tai

Valmistus

yli 60 min

Mittaa portteri ja vesi kattilaa. Lämmitä kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva taikinakulhon pohjalla ja lisää hiukan taikinalientä. Liuota hiiva nestetilkkaan ja lisää loput liemestä.

Mittaa siirappi, suola ja mausteet liemeen. Sekoita sämpyläjauhot vatkaimella liemeen ja lisää appelsiininkuori ja juokseva margariini. Alusta hiivaleipäjauhoja taikinaan käsin vähitellen, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Taikina pitää alustaa sileäksi palloksi. Voit tehdä sen lopuksi jauhotetulla pöydällä. Nosta taikinapallo takaisin kulhoon, peitä liinalla ja anna kohota kooltaan kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa 45–60 minuuttia.

Jaa taikina kahteen osaan ja muotoile sileiksi pitkoiksi, jotka mahtuvat samalle pellille. Kun painelet tai kaulit taikinapalat ensin mataliksi ja rullaat sitten pitkoiksi, saat limpuista korkeampia.

Kohota limppuja liinalla peitettyinä lämpimässä noin 40 minuuttia. Pistele ja paista 200 asteessa uunin alatasolla 30–35 minuuttia. Voitele limput noin 5 minuuttia ennen kypsennyksen loppumista kuumalla kahvisiirapilla. Työnnä takaisin uuniin, jotta pinta kuivahtaa. Anna limppujen jäähtyä liinan alla. Tarjoa ruotsalainen joululimppu joulupöydässä.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Tuorehiiva 50 g leivinhiiva
    Hinta 0,27/kpl
    5,40/kg
  • Jakobsens Luomu tumma agavesiirappi 350g
    Hinta 3,35/kpl
    9,57/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Santa Maria Pomeranssinkuori jauhettu, pussi 20g
    Hinta 0,99/kpl
    49,50/kg
  • Santa Maria Neilikka jauhettu, pussi 20g
    Hinta 2,09/kpl
    104,50/kg
  • Pirkka kolmen viljan sämpyläjauho 2 kg
    Hinta 3,25/kpl
    1,63/kg
  • Sallinen Appelsiininkuoripala 100g
    Hinta 1,49/kpl
    14,90/kg
  • Keiju juokseva rypsiöljyvalmiste 500ml
    Hinta 2,39/kpl
    4,78/l
  • Pirkka hiivaleipävehnäjauho 2kg
    Hinta 2,79/kpl
    1,40/kg
  • Dansukker tumma siirappi 750g
    Hinta 2,59/kpl
    3,45/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Meira Pomeranssink 25g jauh ps maus
    Hinta 1,19/kpl
    47,60/kg
  • Inkivääri luomu
    Hinta n. 1,64/kpl
    10,95/kg
  • Inkivääri
    Hinta n. 1,19/kpl
    7,95/kg
  • Pirkka neilikka 25g jauhettu
    Hinta 1,45/kpl
    58,00/kg
  • Meira Neilikka 30g jauh pussi maust
    Hinta 1,85/kpl
    61,67/kg
  • Fazer Leipurit Leipäjauhosekoitus Kaura & karpalo 600g
    Hinta 3,39/kpl
    5,65/kg
  • Fazer Leipurit Leipäjauhosekoitus Rouheat siemenet 600g
    Hinta 3,39/kpl
    5,65/kg
  • Pirkka juokseva kasviöljyvalmiste 500ml
    Hinta 1,79/kpl
    3,58/l
  • Sunnuntai juokseva rypsiöljyvalmiste 500ml
    Hinta 3,09/kpl
    6,18/l
  • Myllyn Paras Hiivaleipäjauho 2 kg
    Hinta 3,39/kpl
    1,70/kg
  • Plussa-etu −15 %
    Pirkka Costa Rica Premium Blend tummapaahtoinen suodatinkahvi 450 g RFA
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 9,50/2 kpl
    10,56/kg
    Ilman Plussa-korttia 5,59/kpl (12,42/kg)
  • Plussa-etu −14 %
    Zoégas Expedition Kahawa 450g suodatinkahvi
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 5,49/kpl
    12,20/kg
    Ilman Plussa-korttia 6,39/kpl (14,20/kg)
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 5,0 (1 arvio)

  • Jauho Tassu
    1 vuosi sitten
    Tällä reseptillä tehty leipää jo vuodesta 2007. Meillä tämä leipä on joulun toivotuin ruokaan liittyvä asia. Tehdään aina uusia kun edelliset syöty, eli leivotaan useasti pitkin joulun aikaa. Todellinen luotto- resepti, suosittelen!