• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Puolukkavuokaleipä

Puolukkavuokaleipä
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 1 kpl
  • yli 60 min
  • 232 kcal / 100 g

Ainekset

1 kpl

Valmistus

yli 60 min
  1. Lämmitä maito noin 42-asteiseksi. Sekoita kuivahiiva ruisjauhojen joukkoon ja lisää seos vatkaten maidon joukkoon. Anna taikinajuuren nousta noin kaksinkertaiseksi.
  2. Lisää kohonneeseen taikinajuureen suola, huhmaressa hienonnetut fenkolit, hieman survotut puolukat, siirappi ja vehnäjauhot.
  3. Voitele leipävuoka. Muotoile taikina jauhotetulla pöydällä pötköksi ja nosta vuokaan. Anna kohota hyvin lämpimässä paikassa liinalla peitettynä.
  4. Pistele puolukkavuokaleipä varovasti. Paista 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Kumoa ja anna jäähtyä ritilän päällä.

Tiesitkö että...

Vinkki! Tämä leipä sopii erittäin hyvin myös ruokalahjaksi.

Ravintosisältö per 100 g

  • 232 kcal971 kJ
  • Proteiinia7,1 g
  • Hiilihydraatteja47,7 g
  • Rasvaa1,2 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille