• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Joulupukkipiparit

Joulupukkipiparit
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 14 annosta
  • 30 - 60 min
  • 142 kcal / annos (30g)

Ainekset

14 annosta
    • 1/2pkt(à 500 g)valmista piparkakkutaikinaa (pakaste)
    • 1kananmunan valkuainen
    • 4dl(225 g)tomusokeria
    • 1rklvettä
    • punaista karamelliväriä
    • (keltaista karamelliväriä)
    • kookoshiutaleita
    • hopeakuulia

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kauli sulanut piparkakkutaikina ohueksi levyksi ja ota siitä lasilla (Ø 7 cm) ympyröitä. Paista piparit pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Sekoita valkuaisen joukkoon lusikalla tomusokeri. Lisää tarvittaessa vettä, jotta seos on notkeaa. Jaa tahna kahteen kulhoon ja värjää toinen osa punaisella karamellivärillä joulunpunaiseksi. Jos seos on sinertävää, lisää hieman keltaista väriä.
  3. Pursota punaisella tahnalla tonttulakki ja nenä, valkoisella parta, silmät ja tonttulakin reunus. Paina parta heti kookoshiutaleisiin. Paina heti myös hopeakuulasta kulkunen tonttulakkiin. Anna piparien kuivua rauhassa.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 30g100 g

  • 142 kcal596 kJ
  • Proteiinia1,3 g
  • Hiilihydraatteja26,8 g
  • Rasvaa3,2 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 1 arvostelu