Rukiiset joulutortut porotäytteellä
- Annosmäärä24 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
Nämä rukiiset joulutortut maistuvat pikkusuolaisena esimerkiksi glögin kanssa. Rahkavoitaikina sopii toki myös perinteisiin luumutorttuihin.
Ainekset
24 kpl
Rukiinen rahkavoitaikina | |
---|---|
250 g | tai |
1 tlk (250 g) | tai |
2 1/2 dl | ruisjauhoja tai |
2 1/2 dl | vehnäjauhoja tai |
1 tl | leivinjauhetta tai |
ripaus | suolaa tai |
Porotäyte | |
100 g | tai |
1 rs (180 g) | tai |
2 dl | tai |
ripaus | pippuria tai |
Voiteluun | |
1 | kananmuna tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 707 kJ / 409 kcal |
Rasva | 27,9 g |
josta tyydyttynyttä | 18,4 g |
Hiilihydraatit | 24,2 g |
josta sokereita | 2,8 g |
Proteiini | 14,2 g |
Suola | 1,4 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Sekoita huoneenlämpöiseen rasvaan rahka. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita taikina juuri ja juuri sekaisin. Pane taikina noin puoleksi tunniksi kylmään kovettumaan.
Kauli taikina noin puolen sentin paksuiseksi levyksi jauhotetulla alustalla. Taita levy kolmin kerroin ja kauli uudelleen vielä kaksi kertaa aina kolmin kerroin taittaen. Poista ylimääräiset jauhot taitosten välistä pullasudilla. Kääri taikina muovikelmuun ja pane jääkaappiin puoleksi tunniksi.
Hienonna poro ja sekoita tuorejuuston ja juustoraasteen kanssa. Mausta porotäyte pippurilla.
Kauli taikina jauhotetulla pöydällä 36 x 54 cm kokoiseksi levyksi. Leikkaa taikinasta 9 x 9 cm neliöitä. Tee neliöiden kulmiin noin 3 cm viillot kohti keskustaa. Levitä täyte keskelle ja taita joka toinen sakara keskelle. Nipistä taitoskohta kiinni.
Voitele tortut munalla ja paista 225 asteessa uunin alimmalla tasolla 10–12 minuuttia. Tarjoa tortut haaleina.
Vinkki! Voit myös tehdä tortut luumutorttuina. Vaihda täyte luumumarmeladiin ja koristele jäähtyneet tortut tomusokerilla.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka suomalainen voi 500gHinta 3,85/kpl7,70/kg
- Pirkka laktoositon maitorahka 250gHinta 1,39/kpl5,56/kg
- Myllärin Luomu Ruisjauho 1kgHinta 2,09/kpl2,09/kg
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 1,85/kpl1,85/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka Parhaat poron kylmäsavupaisti 80gHinta 7,99/kpl99,88/kg
- Pirkka tuorejuusto Italian yrtit 180g laktoositonHinta 1,79/kpl9,94/kg
- Plussa-etu −9 %Pirkka emmental-mozzarella juustoraaste 150g vähälaktoosinenPlussa-kortillaEtuhinta 3,60/2 kpl12,00/kgIlman Plussa-korttia 1,99/kpl (13,27/kg)
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
- Pysyvästi edullinenArla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinenHinta 3,79/kpl7,58/kg
- Pirkka ruisjauho 1kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Myllyn Paras Ruisjauho 1 kgHinta 1,55/kpl1,55/kg
- Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kgHinta 1,65/kpl1,65/kg
- Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kgHinta 3,39/kpl1,70/kg
- Meira leivinjauhe 100g tölkkiHinta 1,25/kpl12,50/kg
- Pirkka leivinjauhe 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Kotivara Poron kylmäsavupaisti 100gHinta 11,30/kpl113,00/kg
- Rönkä poron ksavupaistisiivu 100gHinta 9,39/kpl93,90/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,59/kpl3,90/kg
- Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464gHinta 2,19/kpl4,72/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,1(213 arviota)
- 30 - 60 min3,6(59 arviota)
- yli 60 min4,2(10 arviota)
- yli 60 min3,4(81 arviota)
- yli 60 min4,5(29 arviota)
- yli 60 min4,0(70 arviota)
- yli 60 min3,8(30 arviota)
- yli 60 min3,2(36 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,1 (67 arviota)
- paula9 vuotta sittenKaikki maistaneet ovat kehuneet, joten teen jo kolmannen kerran.