• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Rukiiset joulutortut porotäytteellä

Nämä rukiiset joulutortut maistuvat pikkusuolaisena esimerkiksi glögin kanssa. Rahkavoitaikina sopii toki myös perinteisiin luumutorttuihin.
Rukiiset joulutortut porotäytteellä
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 24 kpl
  • yli 60 min
  • 125 kcal / annos (40g)

Ainekset

24 kpl

Rukiinen rahkavoitaikina

    • 250gPirkka meijerivoita
    • 1tlk(250 g)Pirkka maitorahkaa
    • 2 1/2dlruisjauhoja
    • 2 1/2dlvehnäjauhoja
    • 1tlleivinjauhetta
    • ripaussuolaa

Porotäyte

Voiteluun

    • 1kananmuna

Valmistus

yli 60 min
  1. Sekoita huoneenlämpöiseen rasvaan rahka. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita taikina juuri ja juuri sekaisin. Pane taikina noin puoleksi tunniksi kylmään kovettumaan.
  2. Kauli taikina noin puolen sentin paksuiseksi levyksi jauhotetulla alustalla. Taita levy kolmin kerroin ja kauli uudelleen vielä kaksi kertaa aina kolmin kerroin taittaen. Poista ylimääräiset jauhot taitosten välistä pullasudilla. Kääri taikina muovikelmuun ja pane jääkaappiin puoleksi tunniksi.
  3. Hienonna poro ja sekoita tuorejuuston ja juustoraasteen kanssa. Mausta porotäyte pippurilla.
  4. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä 36 x 54 cm kokoiseksi levyksi. Leikkaa taikinasta 9 x 9 cm neliöitä. Tee neliöiden kulmiin noin 3 cm viillot kohti keskustaa. Levitä täyte keskelle ja taita joka toinen sakara keskelle. Nipistä taitoskohta kiinni.
  5. Voitele tortut munalla ja paista 225 asteessa uunin alimmalla tasolla 10-12 minuuttia. Tarjoa tortut haaleina.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit myös tehdä tortut luumutorttuina. Vaihda täyte luumumarmeladiin ja koristele jäähtyneet tortut tomusokerilla.

Ravintosisältö perannos 40g100 g

  • 125 kcal518 kJ
  • Proteiinia4 g
  • Hiilihydraatteja7 g
  • Rasvaa9 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille14