• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Juhlava mansikkakakku

Juhlava mansikkakakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 20 annosta
  • yli 60 min
  • 183 kcal / 100 g

Ainekset

20 annosta
    • 4Pirkka kananmunaa
    • 1 1/2dlsokeria
    • 1 1/2dlPirkka vehnäjauhoja
    • 1/2dlPirkka perunajauhoja
    • 1tlPirkka leivinjauhetta

Kostutus

Mansikkatäyte

    • 1/2dlvettä
    • 1ps(500 g)Pirkka mansikoita (pakaste)
    • 250ghillosokeria

Vaniljakastike

    • 2dlmaitoa
    • 2dlkermaa
    • 1/4dlsokeria
    • 1/2dlmaissitärkkelystä
    • 2munankeltuaista
    • 2tlPirkka vanilliinisokeria
    • 3rklEuro Shopper -appelsiinimarmeladia

Pinnalle ja koristeeksi

Valmistus

yli 60 min
  1. Voitele ja korppujauhota 3 l:n kakkuvuoka. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Sekoita vehnä- ja perunajauhot sekä leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos sihdin läpi taikinaan nopeasti sekoittaen. Kaada kakkutaikina vuokaan ja paista 175 asteessa alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys. Kumoa kakku leivinpaperille ja anna jäähtyä.
  2. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Mittaa kattilaan vesi ja kaada kattilaan jäiset mansikat. Kuumenna, kunnes marjat höyryävät. Kaada joukkoon hillosokeri koko ajan sekoittaen. Keitä 10 min. rauhallisesti sekoittaen. Jäähdytä hillo.
  3. Vaniljakastiketta varten mittaa kattilaan maito, kerma, sokeri, maissitärkkelys ja keltuaiset. Kuumenna ja sekoita huolellisesti, kunnes kastike kiehahtaa. Siirrä jäähtymään. Mausta vanilliinisokerilla ja marmeladilla.
  4. Kostuta kakkulevyt niin, että kostutat alinta vähiten. Levitä pohjalevylle mansikkahilloa ja vaniljakastiketta. Täytä toinen väli samoin.(Jätä noin 2 dl mansikkahilloa myös kakun päälle.) Pane kakku hetkeksi kevyen painon alle.
  5. Vaahdota kerma ja mausta sokerilla ja vanilliinisokerilla. Sivele kansilevy päältä mansikkahillolla ja levitä päälle mansikat. Pursota kermavaahto reunoille koristeeksi. Säilytä kakku jääkaapissa tarjoamishetkeen asti.

Ravintosisältö per 100 g

  • 183 kcal767 kJ
  • Proteiinia2,51 g
  • Hiilihydraatteja26,1 g
  • Rasvaa7,38 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille