• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Mehevä puolukkakakku

Leivo mehevä puolukkakakku maukkaista sekä terveellisistä puolukoista ja rypsiöljystä. Kakku säilyy mehevänä useita päiviä.
Mehevä puolukkakakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12 annosta
  • yli 60 min
  • 240 kcal / annos (70g)

Ainekset

12 annosta

Täyte

    • 200g(4 dl)puolukoita
    • 1rklperunajauhoja
    • 2rklsokeria

Pinnalle

Valmistus

yli 60 min
  1. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 26 cm) pohjan ja reunan väliin. Voitele vuoan reunat.
  2. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi taikinaan vuorotellen öljyn ja maidon kanssa.
  3. Levitä puolet taikinasta vuokaan. Sekoita täytteeksi tulevien puolukoiden joukkoon perunajauho. (Jos käytät tuoreita puolukoita, et tarvitse perunajauhoa.) Ripottele puolukat taikinan päälle ja niiden pinnalle sokeri. Levitä puolukkakerroksen päälle loppu taikina.
  4. Ripottele puolukat kakun pinnalle. Sekoita keskenään fariinisokeri ja ruishiutaleet. Levitä seos puolukoiden päälle. Paista kakkua 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 50-60 minuuttia. Annan kakun jäähtyä vuoassaan hyvin ja siirrä tarjoiluvadille. Tarjoa lisäksi vaniljajäätelöä tai -kastiketta. Puolukkakakku säilyy mehevänä jääkaapissa useita päiviä.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 70g100 g

  • 240 kcal1 000 kJ
  • Proteiinia4 g
  • Hiilihydraatteja35 g
  • Rasvaa9 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 26 arvostelua
  • Et pety lopputulokseen2.8.2017

    Tein kakun punaviinimarjoilla ja lopputulos oli todella hyvä!

  • Miumaumou1.9.2016

    Tosi helppo mutta hyvä kakku! Laitoin päälle ohjeesta poiketen n. 4dl tuoreita, kun sattui olemaan, ja puoli desiä fariinisokeria. Oli siis erityisen messevä reilulla puolukkamäärällä.