Hyppää sisältöön
Mehevä puolukkakakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Mehevä puolukkakakku

  • Annosmäärä12 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Leivo mehevä puolukkakakku maukkaista sekä terveellisistä puolukoista ja rypsiöljystä. Kakku säilyy mehevänä useita päiviä.

    Ainekset

    12 annosta

    Täyte

    • 200 g (4 dl) puolukoita
    • 1 rkl perunajauhoja
    • 2 rkl sokeria

    Pinnalle

    Ravintosisältö

    • Energia
      1 530 kJ / 367 kcal
    • Rasva
      13,5 g
    • josta tyydyttynyttä
      1,5 g
    • Hiilihydraatit
      51,5 g
    • josta sokereita
      28 g
    • Proteiini
      7,3 g
    • Suola
      0,6 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min
    1. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 26 cm) pohjan ja reunan väliin. Voitele vuoan reunat.
    2. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi taikinaan vuorotellen öljyn ja maidon kanssa.
    3. Levitä puolet taikinasta vuokaan. Sekoita täytteeksi tulevien puolukoiden joukkoon perunajauho. (Jos käytät tuoreita puolukoita, et tarvitse perunajauhoa.) Ripottele puolukat taikinan päälle ja niiden pinnalle sokeri. Levitä puolukkakerroksen päälle loppu taikina.
    4. Ripottele puolukat kakun pinnalle. Sekoita keskenään fariinisokeri ja ruishiutaleet. Levitä seos puolukoiden päälle. Paista kakkua 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 50–60 minuuttia. Annan kakun jäähtyä vuoassaan hyvin ja siirrä tarjoiluvadille. Tarjoa lisäksi vaniljajäätelöä tai -kastiketta. Puolukkakakku säilyy mehevänä jääkaapissa useita päiviä.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,0 (81 arviota)

    • Siru
      2 vuotta sitten
      Hupsista, täyte-osiossa olikin erikseen maininta sokerista ... :)
    • Siru
      2 vuotta sitten
      "Ripottele puolukat taikinan päälle ja niiden pinnalle sokeri." Mitä ainesluettelon sokeria tässä tarkoitetaan ? 1dl sokeri on jo vaahdotettu munien kanssa, ja fariniisokeri tulee kakun pinnalle ripoteltavien puolukoiden kanssa. Onko kyseessä tuo vaniljasokeri ....luulin, että se kuuluu kuiviin aineisiin, jotka lisätään jauhoihin ?
    • Kakkumaakari
      4 vuotta sitten
      Taivaallista vaniljakastikkeen kanssa. Laitoin rypsiöljyn sijasta oliiviöljyä. Pistin myös reilusti puolukoita väliin ja päälle.
    • Et pety lopputulokseen
      7 vuotta sitten
      Tein kakun punaviinimarjoilla ja lopputulos oli todella hyvä!
    • Miumaumou
      8 vuotta sitten
      Tosi helppo mutta hyvä kakku! Laitoin päälle ohjeesta poiketen n. 4dl tuoreita, kun sattui olemaan, ja puoli desiä fariinisokeria. Oli siis erityisen messevä reilulla puolukkamäärällä.