Mehevä puolukkakakku
- Annosmäärä12 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Leivo mehevä puolukkakakku maukkaista sekä terveellisistä puolukoista ja rypsiöljystä. Kakku säilyy mehevänä useita päiviä.
Ainekset
12 annosta
- 3 kananmunaa
- 1 dl sokeria
- 1 dl fariinisokeria
- 4 dl Pirkka vehnäjauhoja
- 1 tl kanelia
- 2 tl Pirkka vanilliinisokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- 1/4 tl suolaa
- 1 dl Pirkka rypsiöljyä
- 1 dl maitoa
Täyte
- 200 g (4 dl) puolukoita
- 1 rkl perunajauhoja
- 2 rkl sokeria
Pinnalle
- 100 g (2 dl) puolukoita
- 1/4 dl fariinisokeria
- 1/2 dl Pirkka Luomu ruishiutaleita
Ravintosisältö
- Energia1 530 kJ / 367 kcal
- Rasva13,5 g
- josta tyydyttynyttä1,5 g
- Hiilihydraatit51,5 g
- josta sokereita28 g
- Proteiini7,3 g
- Suola0,6 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 26 cm) pohjan ja reunan väliin. Voitele vuoan reunat.
- Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi taikinaan vuorotellen öljyn ja maidon kanssa.
- Levitä puolet taikinasta vuokaan. Sekoita täytteeksi tulevien puolukoiden joukkoon perunajauho. (Jos käytät tuoreita puolukoita, et tarvitse perunajauhoa.) Ripottele puolukat taikinan päälle ja niiden pinnalle sokeri. Levitä puolukkakerroksen päälle loppu taikina.
- Ripottele puolukat kakun pinnalle. Sekoita keskenään fariinisokeri ja ruishiutaleet. Levitä seos puolukoiden päälle. Paista kakkua 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 50–60 minuuttia. Annan kakun jäähtyä vuoassaan hyvin ja siirrä tarjoiluvadille. Tarjoa lisäksi vaniljajäätelöä tai -kastiketta. Puolukkakakku säilyy mehevänä jääkaapissa useita päiviä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinen
- Pysyvästi edullinen
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,4(27 arviota)
- yli 60 min4,5(132 arviota)
- Arkiston aarreyli 60 min4,0(155 arviota)
- Arkiston aarre30 - 60 min4,3(40 arviota)
- 30 - 60 min3,9(71 arviota)
- Arkiston aarreyli 60 min3,9(100 arviota)
- Arkiston aarre30 - 60 min4,0(270 arviota)
- yli 60 min3,7(46 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (81 arviota)
- Siru2 vuotta sittenHupsista, täyte-osiossa olikin erikseen maininta sokerista ... :)
- Siru2 vuotta sitten"Ripottele puolukat taikinan päälle ja niiden pinnalle sokeri." Mitä ainesluettelon sokeria tässä tarkoitetaan ? 1dl sokeri on jo vaahdotettu munien kanssa, ja fariniisokeri tulee kakun pinnalle ripoteltavien puolukoiden kanssa. Onko kyseessä tuo vaniljasokeri ....luulin, että se kuuluu kuiviin aineisiin, jotka lisätään jauhoihin ?
- Kakkumaakari4 vuotta sittenTaivaallista vaniljakastikkeen kanssa. Laitoin rypsiöljyn sijasta oliiviöljyä. Pistin myös reilusti puolukoita väliin ja päälle.
- Et pety lopputulokseen7 vuotta sittenTein kakun punaviinimarjoilla ja lopputulos oli todella hyvä!
- Miumaumou8 vuotta sittenTosi helppo mutta hyvä kakku! Laitoin päälle ohjeesta poiketen n. 4dl tuoreita, kun sattui olemaan, ja puoli desiä fariinisokeria. Oli siis erityisen messevä reilulla puolukkamäärällä.