• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Kinuskinen lakka-puolukka-valkosuklaakakku

Kinuskinen lakka-puolukka-valkosuklaakakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 16 palaa
  • yli 60 min
  • 256 kcal / 100 g

Ainekset

16 palaa

Kakkupohja

    • 4Pirkka kananmunaa
    • 1 1/2dlsokeria
    • 1dlvehnäjauhoja
    • 1/2dlperunajauhoja
    • 1/2dlPirkka kaakaojauhetta (tummaa)
    • 1tlleivinjauhetta

Kostutus

Täyte

    • 3dlPirkka vispikermaa
    • 1tlPirkka vanilliinisokeria
    • 1/2prk(à 250 g)Pirkka rahkaa
    • 130gvalkosuklaata
    • 1/2ps(à 200 g)puolukoita (pakaste)
    • 1/2tlk(à 400 g)lakkahilloa

Kinuski

Reunoille ja koristeeksi

    • 4-6dlPirkka vispikermaa
    • 1-2rklsokeria
    • 1tlvanilliinisokeria
    • 1/2ps(à 200 g)Pirkka puolukoita

Valmistus

yli 60 min
  1. Voitele ja jauhota kakkuvuoka (tilavuus 3 l) mannasuurimoilla tai korppujauhoilla. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita varovasti muna-sokerivaahtoon. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.
  2. Vatkaa täytteen kerma vaahdoksi ja mausta se vanilliinisokerilla. Lisää vaahtoon rahka. Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Kaada suklaa ohuena nauhana kermaseoksen joukkoon samalla sekoittaen. Nosta seos hetkeksi kylmään kovettumaan.
  3. Jaa täyte kahteen kulhoon. Lisää toiseen osaan 3-4 rkl puolukkahilloa ja kohmeiset puolukat sekä toiseen osaan 3-4 rkl lakkahilloa. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Vuoraa kakkuvuoka tuorekelmulla ja kokoa kakku vuokaan nurinpäin. Pane kakun kansilevy vuoan pohjalle leikkauspinta ylöspäin. Kostuta se. Levitä päälle ohut kerros puolukkahilloa. Kaada päälle puolukkatäyte.
  4. Pane keskimmäinen kakkulevy vuokaan ja kostuta se. Levitä pohjalle ohut kerros lakkahilloa. Kaada päälle lakkatäyte. Lisää viimeinen kakkupohja ja kostuta se mehulla. Nosta kakku jääkaappiin kostumaan vähintään 4 tunniksi, mielellään yön yli. Kumoa kakku tarjoiluvadille. Kinuskia varten keitä kattilassa kermaa ja fariinisokeria 15-20 minuuttia, kunnes kinuski sakenee. Sekoita joukkoon voi. Siirrä kattila jäähtymään hetkeksi ennen kinuskin kaatamista kakulle. Valuta kinuski kakun päälle.
  5. Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta se sokerilla ja vanilliinisokerilla. Pursota kermavaahto kakun reunoille vasta, kun kinuski on jäähtynyt. Aloita pursottaminen kakun alareunasta ja pursota "makaavia" kahdeksikkoja ylöspäin. Toista, kunnes kakun reuna on kokonaan pursotettu. Koristele jäisillä puolukoilla ja halutessasi tomusokerilla.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 256 kcal1 070 kJ
  • Proteiinia3,24 g
  • Hiilihydraatteja26,6 g
  • Rasvaa15,6 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 7 arvostelua