Kinuskinen lakka-puolukka-valkosuklaakakku
Tässä täytekakussa yhdistyvät makea kinuski, pehmeä valkosuklaa ja hieman happamat puolukat sekä kirpeän makeat hillat. Isän suosikki kakku!
16 palaayli 60 min256 kcal / 100 g
Ainekset
16 palaa
Kakkupohja
- 4kananmunaa
- 1 1/2dlsokeria
- 1dlvehnäjauhoja
- 1/2dlperunajauhoja
- 1/2dlPirkka kaakaojauhetta (tummaa)
- 1tlleivinjauhetta
Kostutus
- 1 1/2-2dlPirkka appelsiinitäysmehua
Täyte
- 1/2prk(à 250 g)Pirkka laktoositonta maitorahkaa
- 130gvalkosuklaata
- 1/2ps(à 200 g)puolukoita (pakaste)
- 1/2tlk(à 400 g)Pirkka puolukkahilloa
- 1/2tlk(à 400 g)lakkahilloa
Kinuski
- 2dlfariinisokeria
- 1rklvoita
Reunoille ja koristeeksi
- 1-2rklsokeria
- 1tlvanilliinisokeria
- 1/2ps(à 200 g)Pirkka puolukoita
Valmistus
yli 60 min- Voitele ja jauhota kakkuvuoka (tilavuus 3 l) mannasuurimoilla tai korppujauhoilla. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita varovasti muna-sokerivaahtoon. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.
- Vatkaa täytteen kerma vaahdoksi ja mausta se vanilliinisokerilla. Lisää vaahtoon rahka. Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Kaada suklaa ohuena nauhana kermaseoksen joukkoon samalla sekoittaen. Nosta seos hetkeksi kylmään kovettumaan.
- Jaa täyte kahteen kulhoon. Lisää toiseen osaan 3-4 rkl puolukkahilloa ja kohmeiset puolukat sekä toiseen osaan 3-4 rkl lakkahilloa. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Vuoraa kakkuvuoka tuorekelmulla ja kokoa kakku vuokaan nurinpäin. Pane kakun kansilevy vuoan pohjalle leikkauspinta ylöspäin. Kostuta se. Levitä päälle ohut kerros puolukkahilloa. Kaada päälle puolukkatäyte.
- Pane keskimmäinen kakkulevy vuokaan ja kostuta se. Levitä pohjalle ohut kerros lakkahilloa. Kaada päälle lakkatäyte. Lisää viimeinen kakkupohja ja kostuta se mehulla. Nosta kakku jääkaappiin kostumaan vähintään 4 tunniksi, mielellään yön yli. Kumoa kakku tarjoiluvadille. Kinuskia varten keitä kattilassa kermaa ja fariinisokeria 15-20 minuuttia, kunnes kinuski sakenee. Sekoita joukkoon voi. Siirrä kattila jäähtymään hetkeksi ennen kinuskin kaatamista kakulle. Valuta kinuski kakun päälle.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta se sokerilla ja vanilliinisokerilla. Pursota kermavaahto kakun reunoille vasta, kun kinuski on jäähtynyt. Aloita pursottaminen kakun alareunasta ja pursota "makaavia" kahdeksikkoja ylöspäin. Toista, kunnes kakun reuna on kokonaan pursotettu. Koristele jäisillä puolukoilla ja halutessasi tomusokerilla.
Katso video
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Sesongit
Ravintosisältö per 100 g
- 256 kcal1 070 kJ
- Proteiinia 3,24 g
- Hiilihydraatteja26,6 g
- Rasvaa15,6 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi