• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Palsternakkasosekeitto

Palsternakkasosekeitto on maustettu pehmeän aromikkailla maustepippureilla.
Palsternakkasosekeitto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

4 annosta

Koristeeksi

    • timjamia tai persiljaa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Pese, kuori ja paloittele palsternakat sekä perunat. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota kasviksia rasvassa kattilassa. Kaada joukkoon vesi. Lisää suola ja laakerinlehdet. Pane pippurit maustepussiin tai pallomaiseen teesiivilään ja lisää kattilaan. Näin pippurit on helppo poistaa ennen soseuttamista. Keitä 15-20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Poista maustepussi tai -siivilä ja laakerinlehdet.
  2. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää kerma. Kuumenna keitto kiehuvaksi, mutta älä keitä. Tarkista maku. Jos haluat lisätä maustepippurin makua, hienonna huhmaressa 5 pientä maustepippuria ja ripottele keittoon.
  3. Kaada keitto annoskulhoihin. Koristele yrteillä.

Tiesitkö että...

Huom! Kokonaisia maustepippureita on runsaasti, ne antavat pehmeän aromaattisen maun. Ne poistetaan keitosta ennen soseuttamista.

Ravintosisältö perannos 300g100 g

  • 155 kcal645 kJ
  • Proteiinia2 g
  • Hiilihydraatteja18 g
  • Rasvaa8 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille16