• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Vihanneskeitto italialaiseen tapaan

Tämä helppo vihanneskeitto maustetaan italialaisittain aurinkokuivatuilla tomaateilla ja pestolla. Vihanneskeitto kannattaa nauttia italialaisen leivän kanssa.
Vihanneskeitto italialaiseen tapaan
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

6 annosta
    • 3valkosipulinkynttä
    • n. 100gpurjoa
    • 2porkkanaa
    • 1pieni kesäkurpitsa
    • n. 1,2lvettä
    • 2laakerinlehteä
    • 1Pirkka kasvisliemikuutio
    • 1pieni kukkakaali
    • 1paprika
    • 5-6Pirkka aurinkokuivattua tomaattia
    • 2-3dlPirkka farfallepastaa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori valkosipulinkynnet ja leikkaa ne viipaleiksi. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo. Kuori ja suikaloi porkkanat sekä kesäkurpitsa.
  2. Valuta aurinkokuivattujen tomaattien öljyä kattilaan 1-2 rkl, kuumenna ja kiehauta siinä vihanneksia sekoitellen 4-5 minuuttia, jolloin ne hieman pehmenevät.
  3. Lisää joukkoon vesi, laakerinlehdet ja kasvisliemikuutio. Kuumenna ja keitä noin 10 minuuttia.
  4. Jaa kukkakaali pieniksi kukinnoiksi, puhdista ja suikaloi paprika, leikkaa aurinkokuivatut tomaatit neljään osaan.
  5. Lisää loput kasvikset ja pasta keittoon. Lisää tarvitaessa hieman vettä. Keitä noin 12 minuuttia, kunnes aineet ovat kypsiä. Lisää pesto keittämisen lopussa. Tarjoa kuumana leivän, kuten ciabattan tai focaccian kanssa.

Ravintosisältö perannos 300g100 g

  • 128 kcal536 kJ
  • Proteiinia4,3 g
  • Hiilihydraatteja14,9 g
  • Rasvaa4,3 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille