• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Sinihomejuusto-parsakaalikeitto

Pehmeä parsakaalikeitto maistuu tuoreen leivän kanssa alkukeittona tai pääruokana.
Sinihomejuusto-parsakaalikeitto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

5 annosta
    • 1(100 g)sipuli
    • 2valkosipulinkynttä
    • 800gparsakaalia
    • 2(200 g)perunaa
    • 1(200 g)hapahko omena (esim. Granny Smith)
    • 1rklvoita
    • 7dlvettä
    • 1tlsuolaa
    • ripausmustapippuria rouhittuna

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Irrota parsakaalin kukinnot ja kuutioi varret. Kuori ja kuutioi perunat sekä omena.
  2. Kuullota sipulit voissa suuressa kattilassa. Lisää parsakaalin varsiosat, perunat, maito, vesi ja suola kattilaan. Kasvisten ei tarvitse peittyä nesteeseen. Keitä noin 5 minuuttia ja lisää joukkoon omenakuutiot sekä parsakaalin kukinnot.
  3. Nosta kattila pois levyltä. Kaada neste talteen erilliseen kulhoon ja soseuta kasvikset hienoksi esimerkiksi sauvasekoittimella. Murenna sinihomejuusto joukkoon ja lisää nestettä vähän kerrallaan, kunnes keitto on sopivan sakeaa. Mikäli keitto on mielestäsi keitinliemen lisäämisen jälkeen edelleen liian paksua, voit lisätä keittoon vettä tai maitoa. Mausta mustapippurilla, tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Kuumenna keitto uudelleen miedolla lämmöllä, kunnes juusto on sulanut kokonaan. Tarjoa lisäksi tuoretta leipää.

Ravintosisältö perannos 360g100 g

  • 195 kcal816 kJ
  • Proteiinia13 g
  • Hiilihydraatteja13 g
  • Rasvaa10 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille10