Sinihomejuusto-parsakaalikeittoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Sinihomejuusto-parsakaalikeitto

  • Annosmäärä5 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton
Pehmeä parsakaalikeitto maistuu tuoreen leivän kanssa alkukeittona tai pääruokana.
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton

Ainekset

5 annosta
1 (100 g)
 
sipuli
tai
2
 
valkosipulinkynttä
tai
800 g
 
parsakaalia
tai
2 (200 g)
 
perunaa
tai
1 (200 g)
 
hapahko omena (esim. Granny Smith)
tai
1 rkl
 
voita
tai
4 dl
 
tai
7 dl
 
vettä
tai
1 tl
 
suolaa
tai
1 ps (150 g)
 
tai
ripaus
 
mustapippuria
tai

Ravintosisältö

Energia
311 kJ / 75 kcal
Rasva
3,6 g
josta tyydyttynyttä
2,2 g
Hiilihydraatit
4,8 g
josta sokereita
3 g
Proteiini
4,5 g
Suola
0,7 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Irrota parsakaalin kukinnot ja kuutioi varret. Kuori ja kuutioi perunat sekä omena.

Kuullota sipulit voissa suuressa kattilassa. Lisää parsakaalin varsiosat, perunat, maito, vesi ja suola kattilaan. Kasvisten ei tarvitse peittyä nesteeseen. Keitä noin 5 minuuttia ja lisää joukkoon omenakuutiot sekä parsakaalin kukinnot.

Nosta kattila pois levyltä. Kaada neste talteen erilliseen kulhoon ja soseuta kasvikset hienoksi esimerkiksi sauvasekoittimella. Murenna sinihomejuusto joukkoon ja lisää nestettä vähän kerrallaan, kunnes keitto on sopivan sakeaa. Mikäli keitto on mielestäsi keitinliemen lisäämisen jälkeen edelleen liian paksua, voit lisätä keittoon vettä tai maitoa. Mausta mustapippurilla, tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Kuumenna keitto uudelleen miedolla lämmöllä, kunnes juusto on sulanut kokonaan. Tarjoa lisäksi tuoretta leipää.