• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Juures-kalakeitto

Juures-kalakeitto on kirkaslieminen keitto, joka saa makua tuoreista juureksista. N. 4,60€/annos.
Juures-kalakeitto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

4 annosta
    • n. 500gsiika-, kuha- tai ahvenfileetä
    • 5-6(500 g)Pirkka perunaa (keltainen pussi)
    • 2(150 g)porkkanaa
    • pala(100 g)selleriä
    • 1/2(150 g)purjoa
    • 1lvettä
    • 2rklkalafondia
    • 1/2tlsuolaa
    • 8-10kokonaista mustapippuria
    • 8-10kokonaista maustepippuria
    • 2laakerinlehteä
    • 1dltilliä hienonnettuna
    • 1rklsitruunanmehua
    • 1tlsitruunan raastettua kuorta
    • (suolaa)

Valmistus

30 - 60 min
  1. Poista kalafileestä ruodot ja leikkaa se haarukkapaloiksi.
  2. Kuori juurekset. Kuutioi perunat ja selleri sekä viipaloi porkkanat. Halkaise, huuhdo ja suikaloi purjo.
  3. Kiehauta vesi. Mausta fondilla ja suolalla. Lisää perunat, porkkanat, selleri, purjo, pippurit ja laakerinlehdet. Anna kiehua, kunnes perunat ovat melkein kypsiä, noin 10 minuuttia.
  4. Nostele keiton päälle kalapalat. Hauduta kannen alla noin 5 minuuttia, kunnes kalat ovat kypsiä. Ripottele pinnalle tilli. Mausta sitruunanmehulla ja -kuorella sekä tarvittaessa suolalla. Tarjoa ruisleivän kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö perannos 500g100 g

  • 195 kcal812 kJ
  • Proteiinia21 g
  • Hiilihydraatteja18 g
  • Rasvaa4 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille2