Vihannes-kalakeittoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Vihannes-kalakeitto

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Laktoositon
  • Maidoton
Vihannes-kalakeitto maistuu herkulliselta niin arkena kuin viikonloppuna.
  • Laktoositon
  • Maidoton

Ainekset

6 annosta
1 (200 g)
 
purjo
tai
1
 
tai
3
 
lehtisellerin vartta
tai
3
 
valkosipulinkynttä
tai
2–3
 
porkkanaa
tai
1 pkt (400 g)
 
tai
2 rkl
 
oliiviöljyä
tai
1 l
 
vettä
tai
3 rkl
 
kalafondia
tai
3 dl
 
kuviopastaa
tai
1 dl
 
timjamia hienonnettuna
tai
1 tlk (390 g)
 
tai
100 g
 
tai
2–3 rkl
 
sitruunanmehua
tai

Ravintosisältö

Energia
278 kJ / 66 kcal
Rasva
1,7 g
josta tyydyttynyttä
0,3 g
Hiilihydraatit
6,9 g
josta sokereita
1,9 g
Proteiini
5,2 g
Suola
0,3 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min
Hienonna halkaistu, huuhdottu purjo ja chilipalko, josta on poistettu siemenet. Hienonna myös lehtisellerin varret ja valkosipulinkynnet. Viipaloi porkkanat. Kuutioi kohmeinen kala.
Kiehauta kattilassa sipulit ja chili tilkassa oliiviöljyä. Kaada kattilaan vesi. Lisää kalafondi, porkkanat ja lehtisellerit. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.
Lisää keittoon pasta ja hienonnettu timjami. Hauduta edelleen noin 10 minuuttia. Sekoita joukkoon tomaattimurska ja kalakuutiot. Jatka hauduttamista vielä muutama minuutti.
Lisää lopuksi jäiset katkaravut ja sitruunanmehu. Kuumenna keitto kiehuvaksi ja koristele timjamilla.