Vihannes-kalakeitto
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Laktoositon
- Maidoton
Vihannes-kalakeitto maistuu herkulliselta niin arkena kuin viikonloppuna.
- Laktoositon
- Maidoton
Ainekset
6 annosta
1 (200 g) | purjo tai |
1 | tai |
3 | lehtisellerin vartta tai |
3 | valkosipulinkynttä tai |
2–3 | porkkanaa tai |
1 pkt (400 g) | tai |
2 rkl | oliiviöljyä tai |
1 l | vettä tai |
3 rkl | kalafondia tai |
3 dl | kuviopastaa tai |
1 dl | timjamia hienonnettuna tai |
1 tlk (390 g) | tai |
100 g | tai |
2–3 rkl | sitruunanmehua tai |
Ravintosisältö
Energia | 278 kJ / 66 kcal |
Rasva | 1,7 g |
josta tyydyttynyttä | 0,3 g |
Hiilihydraatit | 6,9 g |
josta sokereita | 1,9 g |
Proteiini | 5,2 g |
Suola | 0,3 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Hienonna halkaistu, huuhdottu purjo ja chilipalko, josta on poistettu siemenet. Hienonna myös lehtisellerin varret ja valkosipulinkynnet. Viipaloi porkkanat. Kuutioi kohmeinen kala.
Kiehauta kattilassa sipulit ja chili tilkassa oliiviöljyä. Kaada kattilaan vesi. Lisää kalafondi, porkkanat ja lehtisellerit. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.
Lisää keittoon pasta ja hienonnettu timjami. Hauduta edelleen noin 10 minuuttia. Sekoita joukkoon tomaattimurska ja kalakuutiot. Jatka hauduttamista vielä muutama minuutti.
Lisää lopuksi jäiset katkaravut ja sitruunanmehu. Kuumenna keitto kiehuvaksi ja koristele timjamilla.