Vihreä lihakeittoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Vihreä lihakeitto

  • 8 annosta
  • yli 60 min
  • 210 kcal / annos (400g)

Ainekset

8 annosta
    • n. 1,8lvettä
    • 2tlsuolaa
    • n. 15kokonaista maustepippuria
    • 2Pirkka laakerinlehteä
    • 1-2sipulia
    • 1/2(200 g)lanttua
    • 4(n. 300 g)porkkanaa
    • 1palsternakka
    • 6-8(n. 600 g)Pirkka perunaa (keltainen pussi)
    • n. 200gparsakaalia
    • 1/2ps(à 200 g)Pirkka herneitä
    • persiljaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Ota lihapakkaus huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta. Paloittele isot lihapalat pienemmiksi kuutioiksi. Pane lihapalat kattilaan ja kaada päälle kylmä vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja kuori vaahto pois.
  2. Lisää suola, pippurit ja laakerinlehdet sekä hienonnettu sipuli. Keitä kannen alla miedolla lämmöllä noin 1 1/2 tuntia.
  3. Kuori ja paloittele lanttu, porkkanat ja palsternakka. Lisää juurekset keittoon. Keitä noin 10 minuuttia.
  4. Viipaloi sellerinvarret. Kuori ja paloittele perunat. Lisää sellerit ja perunat keittoon. Keitä edelleen 15-20 minuuttia.
  5. Paloittele parsakaali pieniksi kukinnoiksi ja lisää keittoon. Keitä 3-4 minuuttia. Lisää jäiset herneet. Kiehauta keitto.
  6. Ripottele keiton pinnalle runsaasti hienonnettua persiljaa.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 400g100 g

  • 210 kcal879 kJ
  • Proteiinia21 g
  • Hiilihydraatteja17 g
  • Rasvaa7 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 3 arvostelua