• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Olutpaisti

Pirkka-koekeittiössä testattu olutpaisti saa makeaa täyteläisyyttä kuivatuista luumuista ja ripauksen maltaista makua oluesta.
Olutpaisti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5 annosta
  • yli 60 min
  • 113 kcal / 100 g

Ainekset

5 annosta

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuori sipulit ja puhdista herkkusienet.
  2. Ruskista lihapalat 2-3 erässä pannulla ja siirrä ne kannelliseen pataan. Ruskista myös sipulit ja herkkusienet. Lisää myös ne sekä luumut pataan. Huuhdo pannu paistamiskertojen välillä oluella ja kaada pataan.
  3. Lisää pippurit, laakerinlehdet ja suola. Kuumenna pata kiehuvaksi, sulje kannella ja nosta uuniin. Kypsennä 200 asteessa noin 2 tuntia. Tarjoa folioperunoiden ja salaatin kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 113 kcal474 kJ
  • Proteiinia11,4 g
  • Hiilihydraatteja4,05 g
  • Rasvaa5,28 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 6 arvostelua
  • Herkkusuu9.2.2017

    Oli joulu taikka juhannus,tämä ruoka kyllä on niin hyvää että voi tehdä ja nauttia mihin aikaan vuodesta tahansa.Viikko sitten tämä oli sunnuntairuokaa ja varmasti laitan tätä herkkuruokaa useasti.😀

  • sarza6629.11.2015

    Löytyi joskus vuosia sitten nimellä talvipata ja parasta ruokaa mitä on!Itse korvaan herkkusienet vaikka porkkanalla.Siskon tyttö vietti häitään noin vuosi sitten,teimme 60 ihmiselle tätä ja kaikki rakastui ruokaan!Onneksi löysin tämän kun en ollut varma mitä siihen tuli,kiitos!Tehkää ja nauttikaa!!!Hyvää joulunodotusta!