• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Rosmariininen peruna-poropata

Rosmariininen peruna-poropata on helppo Pirkka-koekeittiön testaama resepti. Pata hautuu itsekseen jättäen aikaa vaikka jälkiruoan valmistukseen.
Rosmariininen peruna-poropata
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4-5 annosta
  • yli 60 min
  • 365 kcal / annos (400g)

Ainekset

4-5 annosta

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuori ja viipaloi perunat, sipulit ja porkkanat. Kuullota sipulit öljyssä pannulla. Siirrä pataan.
  2. Ruskista poronkäristys pannulla rasvassa. Lado kaikki ainekset pataan kerroksittain niin, että pohjalle ja päällimmäiseksi tulee perunakerros. Mausta kerrokset suolalla, pippurilla ja rosmariinilla. Kaada pataan lopuksi olut ja vesi.
  3. Hauduta pataa kannen alla liedellä noin 1 tunti tai uunissa 200 asteessa noin 1 tunti 15 minuuttia. Tarjoa rosmariininen peruna-poropata tuoreen leivän, puolukkasurvoksen, maustekurkkujen ja etikkapunajuurten kanssa.

Ravintosisältö perannos 400g100 g

  • 365 kcal1 530 kJ
  • Proteiinia24 g
  • Hiilihydraatteja33 g
  • Rasvaa13 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille