Savuporokeitto
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikaalle 30 min
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Täyteläinen savuporokeitto lämmittää talvisina päivinä.
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
5 (400 g) | porkkanaa tai |
pala (100 g) | selleriä tai |
1 (200 g) | palsternakka tai |
1 pieni (200 g) | purjo tai |
2 rkl | öljyä tai |
1 l | vettä tai |
1 | laakerinlehti tai |
1/2 tl | suolaa tai |
1/2 tl | timjamia tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
1 pkt (250 g) | tai |
100 g | tai |
Pinnalle | |
---|---|
tuoretta persiljaa tai |
Ravintosisältö
Energia | 379 kJ / 91 kcal |
Rasva | 5,7 g |
josta tyydyttynyttä | 2,3 g |
Hiilihydraatit | 3,3 g |
josta sokereita | 2,5 g |
Proteiini | 5,5 g |
Suola | 0,9 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
alle 30 min
Kuori ja raasta juurekset monitoimikoneella karkeaksi raasteeksi tai leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Hienonna purjo. Kuullota kasviksia öljyssä noin viisi minuuttia.
Lisää vesi ja mausteet. Keitä kasviksia kannen alla noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä. Poista laakerinlehti ja soseuta kasvikset. Lisää joukkoon paloiteltu juusto.
Kuumenna keittoa, kunnes juusto sulaa. Lisää lopuksi kuutioitu poro ja hienonnettu persilja. (Jätä osa porosta ja persiljasta koristeeksi savuporokeiton pinnalle.) Tarjoa lisäksi tuoretta leipää.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Selleri pakattuHinta n. 0,75/kpl4,99/kg
- Meira laakerinlehti 4g pussi mausteHinta 1,45/kpl362,50/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Järvikylä Timjami rasia 20gHinta 2,69/kpl134,50/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Pysyvästi edullinenValio Koskenlaskija 250g perinteinenHinta 3,29/kpl13,16/kg
- Pirkka Parhaat poron kylmäsavupaisti 80gHinta 7,99/kpl99,88/kg
- Paavon luomuporkkana 500g Suomi 1lkHinta 1,69/kpl3,38/kg