• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Savuporokeitto

Savuporokeitto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • alle 30 min
  • 296 kcal / annos (400g)

Ainekset

4 annosta
    • 5(400 g)porkkanaa
    • pala(100 g)selleriä
    • 1(200 g)palsternakka
    • 1pieni (200 g)purjo
    • 2rklöljyä
    • 1lvettä
    • 1laakerinlehti
    • 1/2tlsuolaa
    • 1/2tltimjamia
    • 1/2tlmustapippuria
    • 1pkt(250 g)Koskenlaskija-juustoa

Pinnalle

    • tuoretta persiljaa

Valmistus

alle 30 min
  1. Kuori ja raasta juurekset monitoimikoneella karkeaksi raasteeksi tai leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Hienonna purjo. Kuullota kasviksia öljyssä noin viisi minuuttia.
  2. Lisää vesi ja mausteet. Keitä kasviksia kannen alla noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä. Poista laakerinlehti ja soseuta kasvikset. Lisää joukkoon paloiteltu juusto.
  3. Kuumenna keittoa, kunnes juusto sulaa. Lisää lopuksi kuutioitu poro ja hienonnettu persilja. (Jätä osa porosta ja persiljasta koristeeksi savuporokeiton pinnalle.) Tarjoa lisäksi tuoretta leipää.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 400g100 g

  • 296 kcal1 230 kJ
  • Proteiinia17 g
  • Hiilihydraatteja11 g
  • Rasvaa20 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 10 arvostelua