• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Juureskuorrutteiset kampelafileet & jogurttikastike

Juureskuorrutteiset kampelafileet & jogurttikastike
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • yli 60 min
  • 361 kcal / annos (300g)

Ainekset

4 annosta
    • n. 400gnahattomia kampelafileitä
    • 1tlsuolaa
    • ripausvalkopippuria
    • 1dlvehnäjauhoja
    • 2kananmunaa
    • 2(n. 150 g)porkkanaa
    • 100gselleriä
    • 1(150 g)purjo

Paistamiseen

    • voita tai margariinia

Kastike

    • 2prk(à 200 g)Bulgarian jogurttia
    • 20gpakastepinaattia
    • 1tlsokeria
    • 1/2tlsuolaa
    • ripausvalkopippuria

Lisäksi

    • 4isoa uuniperunaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuori porkkanat ja selleri. Hienonna juurekset monitoimikoneessa ja halkaistu, huuhdottu purjo veitsellä. Mausta kampelafileet suolalla ja pippurilla. Kääntele fileet aluksi vehnäjauhoissa ja sen jälkeen vatkatuissa kananmunissa ja lopuksi juureshakkeluksessa.
  2. Kuumenna paistinpannu ja paista paneroidut fileet rasvassa miedolla lämmöllä pari minuuttia molemmilta puolilta. Mausta tarvittaessa vielä paistamisen jälkeen suolalla ja pippurilla.
  3. Valuta jogurttia kahvinsuodattimessa vähintään puoli tuntia. Sekoita jogurtin joukkoon sulatettu pinaatti, sokeri ja suola sekä ripaus valkopippuria.
  4. Kääri pestyt perunat folioon ja kypsennä 200 asteessa noin 1 tunti. Tee kypsään perunaan viilto ja purista viilto auki. Tarjoa uuniperunat jogurttikastikkeen ja paistettujen kampelafileiden kanssa

Ravintosisältö perannos 300g100 g

  • 361 kcal1 510 kJ
  • Proteiinia28,1 g
  • Hiilihydraatteja20,2 g
  • Rasvaa16,9 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille