• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Rukiinen siika ja kapris-jogurttikastike

Rukiinen siika ja kapris-jogurttikastike
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 312 kcal / annos (200g)

Ainekset

4 annosta
    • n. 600gnahallisia siikafileitä
    • 1tlsuolaa
    • ripausvalkopippuria
    • 1kananmuna

Paistamiseen

    • 2rklvoita tai margariinia

Kastike

    • 1/4tlsuolaa
    • 1tlsokeria
    • 1tlomenaviinietikkaa
    • 1rkltilliä hienonnettuna
    • n. 30gpunasipulia hienonnettuna
    • 2rklkaprista

Lisäksi

    • sitruunaa
    • tilliä

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sekoita kastikkeen ainekset ja nosta kylmään maustumaan. Jauha hapankorput hienoksi korppujauhoksi esim. monitoimikoneessa.
  2. Tarkista, että kala on hyvin suomustettu. Nypi halutessasi piikkimäiset ruodot pois pinseteillä. Kuivaa fileet talouspaperilla ja lado leikkuulaudalle nahka lautaa vasten. Leikkaa fileet vinosti sopivan kokoisiksi paloiksi. Mausta suolalla ja varovasti valkopippurilla.
  3. Vatkaa munan rakenne hyvin rikki. Mittaa hapankorppujauhot toiselle lautaselle. Kasta kalapalat yksi kerrallaan molemmin puolin munaan, valuta liika pois ja kääntele sitten hapankorppujauhoissa. Ravistele taas liika pois. Leivitä ja paista ensin puolet kalapaloista.
  4. Sulata pinnoitetulla pannulla rasva. Lado kalapalat kuumalle pannulle nahkapuoli pannua vasten. Paista miedolla lämmöllä, kunnes nahkapuoli saa kauniin värin. Käännä kalat ja jatka paistamista kunnes kala on kypsää, sisältä valkoista. Lado kalapalat lämmitetylle vadille ja pidä kuumana esimerkiksi uunissa. Huuhtele ja kuivaa pannu. Leivitä ja paista loput kalapalat kuten edellä.
  5. Koristele sitruunalohkoilla ja tillinoksilla. Tarjoa lisäksi keitettyjä perunoita, porkkanasuikaleita ja kapris-jogurttikastiketta.

Kategoriat

  • Pääraaka-aineet

Ravintosisältö perannos 200g100 g

  • 312 kcal1 300 kJ
  • Proteiinia35,6 g
  • Hiilihydraatteja11,2 g
  • Rasvaa13,4 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille