Tomaattinen jauhelihakeitto
Lämmittävä tomaattinen jauhelihakeitto syntyy raastetuista juureksista. Maukkaan keiton maut tasaantuvat ja vain paranevat jääkaapissa, joten tee kerralla iso kattilallinen. Noin 1,05€/annos.*
5 annostaalle 30 min33,6 kcal / 100 g
Ainekset
5 annosta
- 1pkt(300 g)Pirkka nauta-sikajauhelihaa
- 1(100 g)sipuli
- 2(150 g)porkkanaa
- 150glanttua
- 1(150 g)palsternakka
- 100gjuuriselleriä
- 3(n. 300 g)perunaa
- 12dlvettä
- 3rklTouch of Taste vasikanfondia
- 1/2tlmustapippuria
- persiljaa hienonnettuna
Valmistus
alle 30 min- Hienonna sipuli. Pese ja kuori kasvikset. Raasta porkkanat, lanttu, palsternakka ja selleri karkeaksi raasteeksi esimerkiksi monitoimikoneella. Kuutioi perunat.
- Ruskista jauheliha omassa rasvassaan kattilassa. Lisää sipulit kuullottumaan. Lisää tomaattisose, juuresraaste ja perunat. Kuullota vielä hetki.
- Lisää (kiehautettu) vesi, kuumenna kiehuvaksi. Mausta meiramilla, fondilla ja pippurilla.
- Keitä 10-15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Lisää keiton joukkoon lopuksi runsaasti hienonnettua persiljaa. Tarkista maku, lisää tarvittaessa ripaus suolaa.
Katso video
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 8/2021. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Sesongit Ruokalajit Teemat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 33,6 kcal141 kJ
- Proteiinia 2,64 g
- Hiilihydraatteja3,54 g
- Rasvaa0,96 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi