Kalapyörykkäpelti
Saaristolaiskalapelti ihastuttaa helppoudellaan, eikä synnytä isoa tiskivuorta. Tarjoa paahdettujen uunijuuresten ja kalapullien kanssa raikasta kermaviilidippiä. Noin 2,55€/annos.
- 4 annosta
- 30 - 60 min
Ainekset
4 annosta
- 2(300 g)porkkanaa
- 300glanttua
- 1(200 g)palsternakka
- 1(100 g)sipuli
- 1/2dlrypsiöljyä
- 1tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
- 2tlkuivattua minttua
- 2ps(á 220 g)Pirkka saaristolaiskalapyöryköitä (pakaste)
Dippikastike
- 1tlk(200 g)Pirkka laktoositonta kermaviiliä
- 1/2dlpersiljaa hienonnettuna
- 1-2rklsitruunanmehua
- 1tlsokeria
- 1/2tlsuolaa
Valmistus
30 - 60 min- Pese huolellisesti perunat ja porkkanat. Kuori lanttu, palsternakka sekä sipuli. Leikkaa ne lohkoiksi tai paloiksi ja mausta suolalla sekä pippurilla. Kaada päälle öljy ja kierittele kaikki ainekset hyvin sekaisin.
- Asettele juurekset uunipellille leivinpaperin päälle ja paahda 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, juurekset saavat olla tässä vaiheessa vielä hiukan napakoita. Lisää juuresten päälle saaristolaiskalapyörykät ja jatka paistamista vielä 12-15 minuuttia.
- Sekoita sillä välin kastikkeen ainekset keskenään ja nosta kastike maustumaan jääkaappiin.
Tiesitkö että...
Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 6/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Teemat Pääraaka-aineet Sesongit Ruokalajit Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi