Juurisellerikeitto
Juurisellerikeitto on ihanan täyteläinen kasvissosekeitto. Tarjoa keiton pinnalla kirjolohenmätiä ranskankermaa ja ruohosipulia. Noin 1,75€/annos.
- 6 annosta
- 30 - 60 min
Ainekset
6 annosta
- 1-2(1 kg)juuriselleriä
- 1(100 g)sipuli
- 1rklvoita
- n. 1lvettä
- 1 1/2tlsuolaa
- 1-2dlPirkka kuohukermaa
Lisäksi
- 1/2-1prk(à 150 g)Pirkka crème fraîchea (ranskankermaa, 18 %)
- 1prk(50 g)Pirkka kirjolohenmätiä, käsinlypsettyä
- ruohosipulia hienonnettuna
Valmistus
30 - 60 min- Kuori ja kuutioi selleri. Siirrä kuutiot kylmään veteen odottamaan.
- Hienonna kuorittu sipuli ja valkosipulinkynnet ja kuullota ne rasvassa. Lisää valutetut sellerikuutiot ja kuullota vielä hetki. Lisää vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä hiljalleen kannen alla noin 20 minuuttia tai kunnes sellerit ovat pehmenneet.
- Soseuta keitto. Lisää kerma ja kuumenna uudelleen. Kuohkeuta sauvasekoittimella. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Koristele annokset ranskankermalla, kirjolohenmädillä ja ruohosipulilla.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 11/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Teemat Sesongit Ruokalajit Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Mauton