Paahdettu valkosipulikeitto
Paahda kokonaiset valkosipulit uunissa pehmeiksi, jotta niiden maku mietonee mukavasti paahdettua valkosipulikeittoa varten.
- 4 annosta
- yli 60 min
- 210 kcal / annos (250g)
Ainekset
4 annosta
- 4(200 g)kokonaista valkosipulia
- 2(200 g)sipulia
- 2(350 g)jauhoista perunaa (rosamunda)
- 1rklvoita
- 6dlvettä
- 1tlsuolaa
- 1tlk(2 dl)Pirkka kuohukermaa
Valmistus
yli 60 min- Kypsennä kokonaisia valkosipuleita kuorineen 200-asteisessa uunissa pellillä leivinpaperin päällä noin 30 minuuttia.
- Hienonna kuorittu sipuli. Kuori perunat ja paloittele ne. Kuullota sipuleita ja perunoita rasvassa noin 5 minuuttia. Lisää vesi ja suola ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä noin 5 minuuttia.
- Kuori valkosipulit kynsistään ja lisää keittoon. Keitä vielä hetki, kunnes perunat ovat kypsiä.
- Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää kerma ja kiehauta keitto. Kuohkeuta keitto sauvasekoittimella.
- Annostele valkosipulikeitto pieniin kahvikuppeihin ja ripottele pinnalle koristeeksi hienonnettuja juureslastuja. Tarjoa alkuruokana.
Kategoriat
Ruokalajit Pääraaka-aineet Sesongit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 250g100 g
- 210 kcal865 kJ
- Proteiinia 4 g
- Hiilihydraatteja12 g
- Rasvaa15 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi