• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Paahdettu valkosipulikeitto

Paahda kokonaiset valkosipulit uunissa pehmeiksi, jotta niiden maku mietonee mukavasti paahdettua valkosipulikeittoa varten.
Paahdettu valkosipulikeitto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • yli 60 min
  • 210 kcal / annos (250g)

Ainekset

4 annosta

Valmistus

yli 60 min
  1. Kypsennä kokonaisia valkosipuleita kuorineen 200-asteisessa uunissa pellillä leivinpaperin päällä noin 30 minuuttia.
  2. Hienonna kuorittu sipuli. Kuori perunat ja paloittele ne. Kuullota sipuleita ja perunoita rasvassa noin 5 minuuttia. Lisää vesi ja suola ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä noin 5 minuuttia.
  3. Kuori valkosipulit kynsistään ja lisää keittoon. Keitä vielä hetki, kunnes perunat ovat kypsiä.
  4. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää kerma ja kiehauta keitto. Kuohkeuta keitto sauvasekoittimella.
  5. Annostele valkosipulikeitto pieniin kahvikuppeihin ja ripottele pinnalle koristeeksi hienonnettuja juureslastuja. Tarjoa alkuruokana.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 250g100 g

  • 210 kcal865 kJ
  • Proteiinia4 g
  • Hiilihydraatteja12 g
  • Rasvaa15 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 4 arvostelua