• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Savusiikachowder

Amerikkalaistyylinen chowder on nopea valmistaa ja maistuu koko perheelle. Savusiian tilalla voit käyttää myös muuta savustettua kalaa. Tämäkin resepti vain n. 3,70€/annos*.
Savusiikachowder
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 250 kcal / annos (360g)

Ainekset

4 annosta
    • 1(50 g)pieni sipuli
    • 4(400 g)Pirkka perunaa (keltainen pussi)
    • 1rklvoita
    • 1/2lvettä
    • 1/2tlsuolaa
    • n. 400gPirkka lämminsavustettua siikaa perattuna
    • 1tlk(340/285 g)Pirkka säilykemaissia
    • 1tlkValio Crea ruokakermaa, kolme yrttiä (sis. suolaa)
    • ripaus mustapippuria
    • 1dlhienonnettua ruohosipulia

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori ja hienonna sipuli. Pese, kuori ja lohko perunat.
  2. Sulata voi kattilassa ja kuullota siinä ensin sipulia muutama minuutti. Lisää perunalohkot ja anna niiden hetki maustua voi-sipuliseoksessa. Mittaa joukkoon vesi ja suola. Kuumenna kíehuvaksi ja keitä kannen alla noin 10 minuuttia. Perunat saavat hieman hajota keittämisen aikana. Voit myös halutessasi soseuttaa osan perunoista.
  3. Lisää kattilaan siika, maissi ja ruokakerma. Jatka kuumentamista vielä muutama minuutti. Mausta keitto mustapippurilla ja hienonnetulla ruohosipulilla.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 7/2014. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö perannos 360g100 g

  • 250 kcal1 060 kJ
  • Proteiinia20 g
  • Hiilihydraatteja20 g
  • Rasvaa10 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille