MustatorvisienikeittoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Mustatorvisienikeitto

Mustatorvisienikeitto saa makua omenamehusta ja savuporosulatejuustosta.

  • 3 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

3 annosta
    • 1/2l(n. 200 g)tuoreita mustatorvisieniä
    • 1valkosipulinkynsi
    • 1(100 g)sipuli
    • 1rklvoita
    • 2rklvehnäjauhoja
    • 4dlvettä
    • 1pkt(250 g)Pirkka sulatejuustopala, savuporo
    • tai
    • Pirkka sulatejuustopala, viherpippuri
    • ripausmustapippuria
    • ripaussuolaa

Pinnalle

Valmistus

30 - 60 min
  1. Puhdista ja pilko sienet. Kuori ja hienonna valkosipuli ja sipuli.
  2. Kiehauta sienet kattilassa, kunnes enin neste on haihtunut. Lisää kattilaan voi ja kuullota sipuli ja valkosipuli. Sekoita joukkoon vehnäjauhot. Lisää vesi ja omenamehu, kuumenna kiehuvaksi samalla sekoittaen.
  3. Sulata joukkoon kuutioitu sulatejuustopala. Mausta pippurilla ja suolalla. Lisää kerma ja soseuta keitto hienoksi sauvasekoittimella.
  4. Kuutioi omena mahdollisimman pieniksi kuutioiksi. Sekoita joukkoon ruohosipuli ja auringonkukansiemenet. Tarjoa keiton kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit käyttää myös kuivattuja mustatorvisieniä (25 g). Liota sieniä reilussa vedessä noin 1 tunti. Lisää valutetut sienet kuullotettujen sipuleiden joukkoon.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 18 arvostelua