Mustatorvisienikeitto
Mustatorvisienikeitto saa makua omenamehusta ja savuporosulatejuustosta.
- 3 annosta
- 30 - 60 min
Ainekset
3 annosta
- 1/2l(n. 200 g)tuoreita mustatorvisieniä
- 1valkosipulinkynsi
- 1(100 g)sipuli
- 1rklvoita
- 2rklvehnäjauhoja
- 4dlvettä
- 1pkt(250 g)Pirkka sulatejuustopala, savuporo tai
- Pirkka sulatejuustopala, viherpippuri
- 1-2dlPirkka kuohukermaa
- ripausmustapippuria
- ripaussuolaa
Pinnalle
- 1/2(à 100 g)omena
- 1/2dlruohosipulia hienonnettuna
Valmistus
30 - 60 min- Puhdista ja pilko sienet. Kuori ja hienonna valkosipuli ja sipuli.
- Kiehauta sienet kattilassa, kunnes enin neste on haihtunut. Lisää kattilaan voi ja kuullota sipuli ja valkosipuli. Sekoita joukkoon vehnäjauhot. Lisää vesi ja omenamehu, kuumenna kiehuvaksi samalla sekoittaen.
- Sulata joukkoon kuutioitu sulatejuustopala. Mausta pippurilla ja suolalla. Lisää kerma ja soseuta keitto hienoksi sauvasekoittimella.
- Kuutioi omena mahdollisimman pieniksi kuutioiksi. Sekoita joukkoon ruohosipuli ja auringonkukansiemenet. Tarjoa keiton kanssa.
Tiesitkö että...
Vinkki! Voit käyttää myös kuivattuja mustatorvisieniä (25 g). Liota sieniä reilussa vedessä noin 1 tunti. Lisää valutetut sienet kuullotettujen sipuleiden joukkoon.Kategoriat
Sesongit Ruokalajit Teemat Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi