Leipämuru-lehtikaalipasta
Paista kuivahtaneesta leivästä ihanaa rapeaa murua, joka tekee pasta-annoksestakin paremman. Noin 1,80€/annos
4 annostaalle 30 min
Ainekset
4 annosta
- 100gkuivahtanutta maalaisleipää
- 4valkosipulinkynttä
- 1ps(200 g)lehtikaalia
- 300gPirkka Luomu spagettia
- 1dlpastan keitinvettä
- 2rklsitruunanmehua
- 2pkt(à 220 g/125 g)Pirkka Parhaat Mozzarella di Bufala -juustoa
- 1/2tlmustapippuria
Valmistus
alle 30 min- Revi leipä muruksi sormin. Hienonna kuoritut valkosipulinkynnet. Pese ja kuivaa lehtikaali. Poista kova lehtiruoti ja revi lehdet suupaloiksi.
- Keitä spagetti runsaassa suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa/2 litraa vettä).
- Kuumenna pannulla 2 rkl oliiviöljyä. Lisää leipämuru ja puolet valkosipuleista. Paista sekoitellen, kunnes murut muuttuvat rapeiksi ja saavat kullanruskeaa väriä. Siirrä murut pannulta kulhoon.
- Kuumenna pannulla 2 rkl oliiviöljyä ja lisää loput valkosipulit ja lehtikaalit. Paista, kunnes lehtikaali pehmenee.
- Valuta pasta ja säästä 1 dl keitinvettä. Kaada pasta takaisin kattilaan.
- Kaada spagettikattilaan myös keitinvesi, 2 rkl oliiviöljyä, sitruunanmehu ja lehtikaalit. Kääntele sekaisin. Annostele pasta lautasille ja viimeistele leipämurulla, puolikkaalla juustopallolla, mustapippurilla ja sormisuolalla.
Katso video
Tiesitkö että...
Voit myös kokeilla mozzarellan tilalla pehmeämpää burratina-juustoa. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 8/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Sesongit Ruokalajit Teemat Erityisruokavaliot
Kommentoi
Tosi hyvä! Tästä tuli suosikkini. Parmesaania raastoin vielä päälle.