Juustokakku mansikkakastikkeella Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Juustokakku mansikkakastikkeella

  • Annosmäärä10 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Paistettu juustokakku on aina yhtä herkullinen ja suosittu tarjottava. Mansikkakastike kruunaa kakun.

    Ainekset

    10 annosta

    Pohja

    1 pkt (400 g)
     
    tai

    Täyte

    2 tlk (à 250 g)
     
    tai
    2 dl
     
    sokeria
    tai
    2 tl
     
    vanilliinisokeria
    tai
    3
     
    kananmunan keltuaista
    tai
    1/2 dl
     
    sitruunanmehua
    tai
    2 tl
     
    sitruunan raastettua kuorta
    tai
    3 rkl
     
    maissitärkkelystä (Maizena)
    tai
    1 prk (120 g)
     
    Valio smetanaa
    tai
    100 g
     
    voita sulatettuna
    tai
    3
     
    kananmunan valkuaista
    tai

    Kastike

    500 g
     
    tai
    1/2 dl
     
    sokeria
    tai
    n. 2 dl
     
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    842 kJ / 201 kcal
    Rasva
    10 g
    josta tyydyttynyttä
    5,5 g
    Hiilihydraatit
    22,2 g
    josta sokereita
    15,3 g
    Proteiini
    4,7 g
    Suola
    0,2 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min
    Painele sulanut murotaikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille jauhotetuin käsin. Siirrä vuoka jääkaappiin odottamaan.
    Sekoita rahkan joukkoon sokerit, keltuaiset, sitruunan mehu sekä -raaste, tärkkelysjauhot ja smetana. Sekoita seokseen sulatettu, jäähtynyt voi. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoittele täytteen joukkoon varovasti nostellen.
    Kaada seos vuokaan ja paista 175 asteessa noin 60 minuuttia.
    Soseuta sulaneet mansikat sileäksi kastikkeeksi. Lisää sokeri ja notkista sopivaksi appelsiinitäysmehulla. Anna kakun jäähtyä vuoassaan ja irrota vasta kylmänä.