Juustokakku mansikkakastikkeella
- Annosmäärä10 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Paistettu juustokakku on aina yhtä herkullinen ja suosittu tarjottava. Mansikkakastike kruunaa kakun.
Ainekset
10 annosta
Pohja | |
---|---|
1 pkt (400 g) | tai |
Täyte | |
2 tlk (à 250 g) | tai |
2 dl | sokeria tai |
2 tl | vanilliinisokeria tai |
3 | kananmunan keltuaista tai |
1/2 dl | sitruunanmehua tai |
2 tl | sitruunan raastettua kuorta tai |
3 rkl | maissitärkkelystä (Maizena) tai |
1 prk (120 g) | Valio smetanaa tai |
100 g | voita sulatettuna tai |
3 | kananmunan valkuaista tai |
Kastike | |
500 g | tai |
1/2 dl | sokeria tai |
n. 2 dl | tai |
Ravintosisältö
Energia | 842 kJ / 201 kcal |
Rasva | 10 g |
josta tyydyttynyttä | 5,5 g |
Hiilihydraatit | 22,2 g |
josta sokereita | 15,3 g |
Proteiini | 4,7 g |
Suola | 0,2 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Painele sulanut murotaikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille jauhotetuin käsin. Siirrä vuoka jääkaappiin odottamaan.
Sekoita rahkan joukkoon sokerit, keltuaiset, sitruunan mehu sekä -raaste, tärkkelysjauhot ja smetana. Sekoita seokseen sulatettu, jäähtynyt voi. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoittele täytteen joukkoon varovasti nostellen.
Kaada seos vuokaan ja paista 175 asteessa noin 60 minuuttia.
Soseuta sulaneet mansikat sileäksi kastikkeeksi. Lisää sokeri ja notkista sopivaksi appelsiinitäysmehulla. Anna kakun jäähtyä vuoassaan ja irrota vasta kylmänä.