• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Juustokakku mansikkakastikkeella

Paistettu juustokakku on aina yhtä herkullinen ja suosittu tarjottava. Mansikkakastike kruunaa kakun.
Juustokakku mansikkakastikkeella
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 10 annosta
  • yli 60 min
  • 196 kcal / 100 g

Ainekset

10 annosta

Pohja

Täyte

    • 2dlsokeria
    • 2tlvanilliinisokeria
    • 3keltuaista
    • 1/2dlsitruunanmehua
    • 2tlsitruunan raastettua kuorta
    • 3rklmaissitärkkelysjauhoja
    • 1prk(120 g)Valio smetanaa
    • 100gvoita sulatettuna
    • 3valkuaista

Kastike

Valmistus

yli 60 min
  1. Painele sulanut murotaikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille jauhotetuin käsin. Siirrä vuoka jääkaappiin odottamaan.
  2. Sekoita rahkan joukkoon sokerit, keltuaiset, sitruunan mehu sekä -raaste, tärkkelysjauhot ja smetana. Sekoita seokseen sulatettu, jäähtynyt voi. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoittele täytteen joukkoon varovasti nostellen.
  3. Kaada seos vuokaan ja paista 175 asteessa noin 60 minuuttia.
  4. Soseuta sulaneet mansikat sileäksi kastikkeeksi. Lisää sokeri ja notkista sopivaksi appelsiinitäysmehulla. Anna kakun jäähtyä vuoassaan ja irrota vasta kylmänä.

Ravintosisältö per 100 g

  • 196 kcal821 kJ
  • Proteiinia4,86 g
  • Hiilihydraatteja22,8 g
  • Rasvaa10,8 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille5