• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Rahkatorttu

Raikkaan maukas rahkatorttu sisältää mehevän ja runsaan täytteen, jonka voit valmistaa joko persikoista tai omenoista.
Rahkatorttu
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12 palaa
  • yli 60 min
  • 168 kcal / 100 g

Ainekset

12 palaa

Pohja

    • 125gvoita tai leivontamargariinia
    • 1dlsokeria
    • 1kananmuna
    • 3dlvehnäjauhoja
    • 1tlleivinjauhetta

Täyte

Valmistus

yli 60 min
  1. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (halkaisija 24 cm) tai vuoraa leivinpaperilla iso (3 l) kakkuvuoka.
  2. Vaahdota rasva ja sokeri. Sekoita joukkoon muna. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos taikinaan. Levitä taikina jauhoja apuna käyttäen vuoan pohjalle ja reunoille, lähes vuoan yläreunaan saakka.
  3. Valuta persikat. Jos käytät omenia, kuori ja viipaloi ne. Asettele persikka- tai omenaviipaleet taikinan päälle.
  4. Sekoita täytteen muut ainekset keskenään ja kaada pohjan päälle. Kypsennä torttua 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 1 tunti. Peitä vuoka leivinpaperilla paistamisen puolivälissä. Tarjoa torttu kylmänä joko sellaisenaan tai rypäleiden kanssa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 168 kcal703 kJ
  • Proteiinia3,75 g
  • Hiilihydraatteja19,2 g
  • Rasvaa9,19 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille11