Hyppää sisältöön
Juustokasvikset uunissaTestattu K-Ruoka koekeittiössä
Arkiston aarre

Juustokasvikset uunissa

  • Annosmäärä5 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
Tarjoa herkullisia ja juustoisia uunikasviksia lisäkkeenä.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

5 annosta

Pinnalle

Ravintosisältö

  • Energia
    420 kJ / 101 kcal
  • Rasva
    6,2 g
  • josta tyydyttynyttä
    1,5 g
  • Hiilihydraatit
    8,3 g
  • josta sokereita
    3 g
  • Proteiini
    1,8 g
  • Suola
    0,6 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori perunat ja porkkanat. Viipaloi ne ja kesäkurpitsa monitoimikoneella ohuiksi, noin 2 mm:n paksuisiksi viipaleiksi.
  2. Kaada kasvikset voideltuun uunivuokaan tai -pannuun. Mausta hienonnetulla valkosipulilla, suolalla, mustapippurilla ja yrteillä. Sekoittele kasviksia, jotta ne maustuvat tasaisesti.
  3. Ripottele pinnalle silputtua ruohosipulia ja kaada joukkoon kasvirasvasekoite. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
  4. Leikkaa tomaatit ohuiksi viipaleiksi ja levitä kasviksien päälle. Hienonna salaattijuusto haarukalla ja ripottele murut tomaattien pinnalle. Jatka kypsentämistä 20–30 minuuttia. Kokeile, että perunat ovat kypsiä.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,6 (34 arviota)

  • Wiipi
    8 vuotta sitten
    Tosin korvasin ruohosipulin tavallisilla 2-3 siivutettuina sipuleilla (pannulla hieman paistettuna). Lisäsin ne kasvisten sekaan ennen uunia.
  • Wiipi
    8 vuotta sitten
    Ihanaa että tämä resepti löytyi. Tein tätä jo joskus 2000-luvun alussa. Kadotin reseptin ja nyt se on onneksi täällä. Tämä oli joskus silloin Pirkka-lehdessä. Tosi hyvää. Varsinkin tuo mauste antaa hyvän säväyksen. Suosittelen.