Juustokasvikset uunissa
Tarjoa herkullisia ja juustoisia uunikasviksia lisäkkeenä.
5 annosta30 - 60 min357 kcal / annos (300g)
Ainekset
5 annosta
- n. 500gperunoita
- 3(n. 300 g)porkkanaa
- 1(n. 300 g)kesäkurpitsa
- 1/4dlsalaattijuuston öljymarinadia
- 1valkosipulinkynsi
- 1tlsuolaa
- mustapippuria
- 1dlruohosipulia
- 2 1/2dlkasvirasvasekoitetta
Pinnalle
- 3isoa tomaattia
- 1/2tlk(à 375 g)Pirkka salaattijuustokuutioita öljymarinadissa
Valmistus
30 - 60 min- Kuori perunat ja porkkanat. Viipaloi ne ja kesäkurpitsa monitoimikoneella ohuiksi, noin 2 mm:n paksuisiksi viipaleiksi.
- Kaada kasvikset voideltuun uunivuokaan tai -pannuun. Mausta hienonnetulla valkosipulilla, suolalla, mustapippurilla ja yrteillä. Sekoittele kasviksia, jotta ne maustuvat tasaisesti.
- Ripottele pinnalle silputtua ruohosipulia ja kaada joukkoon kasvirasvasekoite. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
- Leikkaa tomaatit ohuiksi viipaleiksi ja levitä kasviksien päälle. Hienonna salaattijuusto haarukalla ja ripottele murut tomaattien pinnalle. Jatka kypsentämistä 20-30 minuuttia. Kokeile, että perunat ovat kypsiä.
Katso video
Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 300g100 g
- 357 kcal1 500 kJ
- Proteiinia 8,7 g
- Hiilihydraatteja25,5 g
- Rasvaa23,7 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Tosin korvasin ruohosipulin tavallisilla 2-3 siivutettuina sipuleilla (pannulla hieman paistettuna). Lisäsin ne kasvisten sekaan ennen uunia.
Ihanaa että tämä resepti löytyi. Tein tätä jo joskus 2000-luvun alussa. Kadotin reseptin ja nyt se on onneksi täällä. Tämä oli joskus silloin Pirkka-lehdessä. Tosi hyvää. Varsinkin tuo mauste antaa hyvän säväyksen. Suosittelen.