• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Juustokasvikset uunissa

Juustokasvikset uunissa
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

5 annosta
    • n. 500gperunoita
    • 3(n. 300 g)porkkanaa
    • 1(n. 300 g)kesäkurpitsa
    • 1/4dlsalaattijuuston öljymarinadia
    • 1valkosipulinkynsi
    • 1tlsuolaa
    • mustapippuria
    • 1dlruohosipulia
    • 2 1/2dlkasvirasvasekoitetta

Pinnalle

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori perunat ja porkkanat. Viipaloi ne ja kesäkurpitsa monitoimikoneella ohuiksi, noin 2 mm:n paksuisiksi viipaleiksi.
  2. Kaada kasvikset voideltuun uunivuokaan tai -pannuun. Mausta hienonnetulla valkosipulilla, suolalla, mustapippurilla ja yrteillä. Sekoittele kasviksia, jotta ne maustuvat tasaisesti.
  3. Ripottele pinnalle silputtua ruohosipulia ja kaada joukkoon kasvirasvasekoite. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
  4. Leikkaa tomaatit ohuiksi viipaleiksi ja levitä kasviksien päälle. Hienonna salaattijuusto haarukalla ja ripottele murut tomaattien pinnalle. Jatka kypsentämistä 20-30 minuuttia. Kokeile, että perunat ovat kypsiä.

Ravintosisältö perannos 300g100 g

  • 357 kcal1 500 kJ
  • Proteiinia8,7 g
  • Hiilihydraatteja25,5 g
  • Rasvaa23,7 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille6
  • Wiipi31.12.2016

    Tosin korvasin ruohosipulin tavallisilla 2-3 siivutettuina sipuleilla (pannulla hieman paistettuna). Lisäsin ne kasvisten sekaan ennen uunia.

  • Wiipi31.12.2016

    Ihanaa että tämä resepti löytyi. Tein tätä jo joskus 2000-luvun alussa. Kadotin reseptin ja nyt se on onneksi täällä. Tämä oli joskus silloin Pirkka-lehdessä. Tosi hyvää. Varsinkin tuo mauste antaa hyvän säväyksen. Suosittelen.