Ratatouille eli ranskalainen vihanneshöystö
Ratatouille eli ranskalainen vihanneshöystö maistuu monien ruokien lisäkkeenä.
5 annosta30 - 60 min
Ainekset
5 annosta
- 1(300 g)munakoiso
- 1(250 g)pieni kesäkurpitsa
- 500gPirkka tomaatteja
- 2pkt(à 300 g)Pirkka paprikaa (keltainen ja punainen)
- 2isoa sipulia
- 3valkosipulinkynttä
- 1/2tlmustapippuria
- 3rklsitruunanmehua
- 1/2tlsuolaa
- 1/2ruukkuaPirkka basilikaa (tuore)
Valmistus
30 - 60 min- Leikkaa munakoiso reiluiksi lohkoiksi ja kesäkurpitsa 1 1/2 sentin viipaleiksi. Halkaise tomaatit, poista kannat ja leikkaa kookkaiksi paloiksi.
- Halkaise paprikat, poista kanta, siemenet ja kalvot. Leikkaa paprika reiluiksi paloiksi. Kuori ja halkaise sipulit. Paloittele sipulit noin sentin kuutioiksi. Litistä valkosipulinkynnet kuorineen leikkuuveitsellä lautaa vasten. Poista kuoret ja hienonna valkosipulinkynnet.
- Kuumenna öljy paistokasarissa. Ruskista kesäkurpitsaviipaleet molemmin puolin. Siirrä sivuun ja lisää öljyä. Ruskista myös munakoisot. Kuullota sipulikuutiot. Lisää paprikat, tomaatit ja valkosipulit. Lisää myös kesäkurpitsat ja munakoisot. Kuumenna.
- Hierrä yrttiseosta hetki kämmenessä ennen lisäämistä. Mausta mustapippurilla, laakerinlehdellä, sitruunanmehulla ja suolalla. Hauduta kannen alla noin 15 minuuttia, kunnes vihannekset ovat pehmenneet.
- Nypi basilikasta 10–15 isoa lehteä päällekkäin ja kierrä ne tiukalle rullalle. Leikkaa rulla terävällä veitsellä viipaleiksi ja ripottele ratatouillen pinnalle ennen tarjoamista.
Tiesitkö että...
Pääruokana 5:lle, lisäkkeenä 7–8:lle.Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kokeile myös
- yli 60 min4,0(169 arvostelua)
- 30 - 60 min4,6(41 arvostelua)
- 30 - 60 min2,8(9 arvostelua)
Kommentoi