• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Ratatouille eli ranskalainen vihanneshöystö

Ratatouille eli ranskalainen vihanneshöystö
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

5 annosta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Leikkaa munakoiso reiluiksi lohkoiksi ja kesäkurpitsa 1 1/2 sentin viipaleiksi. Halkaise tomaatit, poista kannat ja leikkaa kookkaiksi paloiksi.
  2. Halkaise paprikat, poista kanta, siemenet ja kalvot. Leikkaa paprika reiluiksi paloiksi. Kuori ja halkaise sipulit. Paloittele sipulit noin sentin kuutioiksi. Litistä valkosipulinkynnet kuorineen leikkuuveitsellä lautaa vasten. Poista kuoret ja hienonna valkosipulinkynnet.
  3. Kuumenna öljy paistokasarissa. Ruskista kesäkurpitsaviipaleet molemmin puolin. Siirrä sivuun ja lisää öljyä. Ruskista myös munakoisot. Kuullota sipulikuutiot. Lisää paprikat, tomaatit ja valkosipulit. Lisää myös kesäkurpitsat ja munakoisot. Kuumenna.
  4. Hierrä yrttiseosta hetki kämmenessä ennen lisäämistä. Mausta mustapippurilla, laakerinlehdellä, sitruunanmehulla ja suolalla. Hauduta kannen alla noin 15 minuuttia, kunnes vihannekset ovat pehmenneet.
  5. Nypi basilikasta 10-15 isoa lehteä päällekkäin ja kierrä ne tiukalle rullalle. Leikkaa rulla terävällä veitsellä viipaleiksi ja ripottele ratatouillen pinnalle ennen tarjoamista.

Tiesitkö että...

Pääruokana 5:lle, lisäkkeenä 7-8:lle.

Ravintosisältö perannos 325g100 g

  • 190 kcal795 kJ
  • Proteiinia4 g
  • Hiilihydraatteja14 g
  • Rasvaa13 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille4