• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Kreikkalaiset kasvikset

Kreikkalaiset kasvikset
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 120 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Pese perunat harjalla ja leikkaa ohuiksi lohkoiksi. Viipaloi sipuli renkaiksi ja hienonna valkosipulinkynnet.
  2. Mittaa kookkaan uunivuoan pohjalle 4 rkl salaattijuuston öljymarinadia ja kääntele siinä perunalohkot, sipulirenkaat, valkosipulisilppu ja rosmariini. Kypsennä vuokaa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Kääntele aineksia kerran kuumennuksen aikana.
  3. Viipaloi kesäkurpitsat noin sentin viipaleiksi. Leikkaa viipaleet kahtia, jos ne ovat kookkaita. Lohko tomaatit. Puhdista ja paloittele paprika.
  4. Lisää loput vihannekset ja kääntele öljyssä. Mausta suolalla ja vastajauhetulla mustapippurilla. Jatka kypsentämistä vielä 15-20 minuuttia kunnes perunat ovat pehmeitä.
  5. Levitä valutetut salaattijuustokuutiot ja oliivit vuoan pinnalle. Tarjoa lisäksi rapeaa leipää.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 120 kcal504 kJ
  • Proteiinia4,77 g
  • Hiilihydraatteja6,17 g
  • Rasvaa8,46 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 5 arvostelua