• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Kreikkalainen lounasmunakas

Kreikkalainen lounasmunakas
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

3 annosta

Munakas

    • 6kananmunaa
    • 1 1/2dlvettä
    • 1/2tlsuolaa
    • 1/4tlmustapippuria
    • 2rklsalaattijuustotölkin öljyä paistamiseen

Täyte

Päälle

Valmistus

30 - 60 min
  1. Mittaa munakkaan ainekset valmiiksi kulhoon. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Siivilöi juustokuutiot öljystä.
  2. Kuumenna tilavalla pannulla salaattijuustotölkin öljyä ja kypsennä siinä pariisinperunoita, pannua välillä ravistellen, pakkausohjeen mukaan noin 10 minuuttia. Lisää pannulle sipulit kuullottumaan.
  3. Keitä papuja suolalla maustetussa vedessä 2-3 minuuttia. Kaada vesi pois ja höyrytä pavut kuiviksi, kaada perunaseoksen joukkoon.
  4. Vatkaa munakasseosta sen verran, että munien rakenne rikkoutuu. Kaada seos pannulle perunoiden, papujen ja sipulien päälle. Työntele aineksia lastalla pohjaa myöten reunoilta keskelle niin, että juoksevaa munakasmassaa valuu tilalle. Jatka, kunnes munakas on tasaisesti hyytynyt, mutta päältä vielä kosteaa.
  5. Levitä munakkaalle salaattijuustokuutiot ja peitä hetkeksi kannella. Viimeistele tuoreilla yrteillä ja tarjoa välittömästi tomaattiviipaleiden kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit käyttää Pariisin perunoiden tilalla keitettyjä, kuorittuja perunoita reiluina kuutioina.

Ravintosisältö perannos 300g100 g

  • 519 kcal2 170 kJ
  • Proteiinia20 g
  • Hiilihydraatteja26 g
  • Rasvaa38 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille2