Juustosydän rakkaimmalle
Juustosydämmet syntyvät keksi- ja tuulihattutaikinasta. Kokeile sydänten täytteeksi erilaisia juustoja.
- 50 annosta
- 30 - 60 min
- 110 kcal / annos (35g)
Ainekset
50 annosta
Juustokeksitaikina
- 200gleivontamargariinia
- 250g(n. 4 dl)vehnäjauhoja
- 1kananmuna
Tuulihattutaikina
- 2dlvettä
- 1/2pkt(60 g)Pirkka sinihomejuustoa
- 100gleivontamargariinia
- 1 1/2dlvehnäjauhoja
- 3kananmunaa
Täyte
- 200gtuorejuustoa
- 1/2pktPirkka sinihomejuustoa
- 2-3päärynää
- hasselpähkinöitä
Valmistus
30 - 60 min- Nypi margariini, vehnäjauhot ja juustoraaste ryynimäiseksi seokseksi. Lisää muna ja sekoita keksitaikina tasaiseksi. Anna taikinan jähmettyä jääkaapissa.
- Valmista tuulihattutaikina. Kiehauta vesi, sinihomejuusto ja margariini. Lisää vehnäjauhot ja kuumenna voimakkaasti sekoittaen, kunnes taikina irtoaa kattilan reunoista. Kumoa seos muovikulhoon ja anna sen jäähtyä. Lisää munat yksitellen, mieluiten sähkövatkaimella vatkaten.
- Kauli keksitaikina ohueksi ja ota sydänmuotilla keksejä. Nosta keksit leivinpaperin päälle pellille. Pursota tuulihattumassasta ohut reunus kullekin sydämelle ja paista 200-asteisessa uunissa noin 20-30 minuuttia.
- Täytä leivonnaiset ennen tarjoilua. Sekoita tuorejuusto ja murusteltu sinihomejuusto keskenään ja laita nokare seosta tuulihattusydämen keskelle. Koristele päärynäviipaleilla ja puolitetuilla pähkinöillä.
Tiesitkö että...
Vinkki! Voit tarjota juustosydämet myös täyttämättä: tällöin ne maistuvat miedosti sinihomejuustolle. Täytteeksi sopivat myös muut tuorejuustoseokset. Täyttämättömät juustosydämet voi pakastaa.Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat
Ravintosisältö perannos 35g100 g
- 110 kcal459 kJ
- Proteiinia2,7 g
- Hiilihydraatteja5,8 g
- Rasvaa8,2 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi