• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Kolmen juuston torttu

Kolmen juuston torttu
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 palaa
  • 30 - 60 min
  • 222 kcal / 100 g

Ainekset

8 palaa

Pohja

Täyte

Valmistus

30 - 60 min
  1. Mittaa pohjan kuivat aineet monitoimikoneen kulhoon. Lisää rasva ja pyöräytä seos ryynimäiseksi. Lisää kylmä maito koneen käydessä ja sekoita kunnes taikina on tasaista. Taputtele taikina jauhotetuin käsin voidellun lasisen piirakkavuoan (halk. 25 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta kylmään kovettumaan.
  2. Kuivaa valutetut päärynänpuolikkaat talouspaperilla ja leikkaa sokeripalan kokoisiksi paloiksi. Pistele pohja ja levitä päärynäkuutiot pohjalle.
  3. Leikkaa sinihomejuusto paloiksi ja levitä päärynöille. Peitä juustoraasteella ja hienonna pinnalle tuoretta timjamia tai persiljaa. Jauha päälle hiukan mustapippuria. 4. Sekoita munat, maito ja päärynöiden liemi ja kaada ainesten päälle.
  4. Paista juustotorttua 225 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 20-25 minuuttia, kunnes pohja on saanut väriä. Anna juustotortun jäähtyä noin 20 minuuttia. Tarjoa iltapalana tai pikkulämpimänä salaatin kanssa. Juomaksi sopii omenamehu, olut tai viini.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 222 kcal930 kJ
  • Proteiinia9,5 g
  • Hiilihydraatteja13,5 g
  • Rasvaa15 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 2 arvostelua