BasilikakohokasTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Basilikakohokas

Kohokas eli soufflé on ranskalainen klassikkoruoka. Suolainen basilikakohokas sopii vaikkapa alkuruoaksi salaatin kanssa.

Ainekset

4 annosta
    • 1/2dlpinjansiemeniä
    • 2dlmaitoa
    • 2rklvehnäjauhoja
    • 3kananmunaa
    • 2rklleivontamargariinia
    • ripaussuolaa
    • ripausmustapippuria
    • 2tlperunajauhoja
    • 1ruukkutuoretta basilikaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Paahda pinjansiemenet kevyesti: kääntele niitä hetken ajan kuumalla pannulla ja kaada kulhoon jäähtymään. Sekoita pinnoitetussa kattilassa maito ja vehnäjauhot. Keitä koko ajan sekoittaen muutaman minuutin ajan. Siirrä kattila pois liedeltä.
  2. Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. Sekoita keltuaiset hieman jäähtyneeseen kastikkeeseen. Lisää myös margariini, juustoraaste, suola ja pippuri. Ripottele joukkoon perunajauhot ja sekoita. Anna taikinan jäähtyä.
  3. Silppua tuore basilika, säästä muutama lehti koristeluun. Lisää basilikasilppu ja pinjansiemenet taikinaan. Voitele 1–1,5 litran kohokasvuoka tai korkeareunainen uunivuoka reunoja myöten.
  4. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Kääntele valkuaisvaahto hyvin varovasti kahdessa erässä kohokastaikinaan. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 200-asteisen uunin alatasossa 25–30 minuuttia. Älä avaa uunin luukkua turhaan, jotta kohokas ei laskisi.
  5. Kypsä kohokas on kohonnut keskeltäkin ja sen pinta on kullanruskea. Tarjoa välittömästi salaatin ja patongin kanssa.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille